Tinerii de 10 curat la Bac. Oana Neagu, absolventa de filologie care vrea să facă Medicina: „Nu fac această facultate de dragul de a pleca în străinătate, ci pentru că niciodată nu am vrut altceva”

Tinerii de 10 curat la Bac. Oana Neagu, absolventa de filologie care vrea să facă Medicina: Nu fac această facultate de dragul de a pleca în străinătate, ci pentru că niciodată nu am vrut altceva
Publicat: 07/07/2015, 15:14
Actualizat: 07/07/2015, 16:23

Astăzi, în fața listelor cu rezultate a pășit încrezătoare, dar nu fără emoții. „Mă așteptam (la acest rezultat -n.r.) având în vedere că am muncit foarte mult tot anul, dar în același timp am avut și câteva ezitări pentru că, fiind la uman, subiectele au o anumită subiectivitate și nu am știu cum vor corecta domnii profesori. Dar se pare că a fost totul bine până la urmă”, spune mulțumită Oana.

A avut un program riguros și a învățat între 5 și 8 ore zi, tot anul. Nu i-a fost deloc ușor având în vedere că pe lângă pregătirea pentru bacalaureat la română, istorie și sociologie, Oana a învățat și pentru examenul de admitere la Medicină. Nu i se pare însă că a pierdut timpul având în vedere că pregătirea pentru bac nu a avut nicio legătură cu aceea pentru admiterea la facultate. Spune că i-a făcut plăcere să învețe pentru cultura ei generală.

Iar efortul ei a fost dublat de cel al părinților, care au trebuit să susțină financiar pregătirea în particular la cinci materii. „Am considerat că trebuie să am o siguranță și să întreb eu liniștită fiecare nelămurie, pentru că la clasă sunt mulți copii, iar timpul este foarte scurt, și nu ai cum să acoperi chiar toate nelămuririle,” este de părere Oana.

O fată de nota 10

Asta și-a dorit Oana de când a intrat în școală. Iar în ultimii trei ani de liceu a și reușit să termine cu media generală 10. În urmă cu patru ani, era admisă la liceul Ion Barbu cu nota 9,90 la română și 8,45 la matematică, materie care nu a fost niciodată punctul ei forte. Acesta a și fost motivul pentru care a ales profilul filologic, chiar daca asta însemna să muncească mai mult pentru a-și putea îndeplini visul de a deveni medic. Nu și-a ales această facultate pentru că îi oferă mai multe șanse să plece din țară după aceea, ci din simplu motiv că asta și-a dorit din totdeauna. Nu exclude însă nicio posibilitate pentru că, fiiind genul de persoană care se concentrează pe prezent, va lua o decizie în funcție de oportunitățile care se vor ivi.

„Nu fac Medicină doar de dragul de a pleca în străinătate, ci pentru că asta îmi doresc de când eram mică. Niciodată nu am vrut altceva. Sincer, iau în calcul și oportunitatea să rămân aici și să profesez în țară, dar dacă vor exista șanse să plec în străinătate, măcar și pentru perfecționare … Un medic bun trebuie să se perfecționeze din mai multe puncte de vedere”, crede Oana.

Șase elevi de 10 în București

Pe lângă Oana Neagu, alți cinci absolvenți ai claselor a XII-a din Capitală au obținut nota maximă la examenul de bacalaureat la toate cele trei probe. Este vorba despre Ruxandra Ioana Bostacă de la Colegiul Național George Coșbuc, Iuliana Daniela Drăguț de la Colegiul Național Mihai Eminescu, Maria Luiza Muller de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Ana Cosmina Popescu de la Colegiul Național Tudor Vianu și Vlad Adrian Ștefănescu de la Colegiul Național Mihai Viteazul.

La nivel național, 63 de elevi au reușit să ia bacalaureatul cu media 10, cei mai mulți fiind în județul Timiș (9). Rata de promovare la această sesiune a examenului, înainte de contestații, a fost de 66,41%, mai mare cu peste 7 puncte procentuale față de cea înregistrată anul trecut, în sesiunea de vară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”