Toader, despre respingerea celor patru candidați la șefia Parchetul General: E vremea unei SCHIMBĂRI, a aducerii unei alte generații

Redactor:
Firuta Flutur
Toader, despre respingerea celor patru candidați la șefia Parchetul General: E vremea unei SCHIMBĂRI, a aducerii unei alte generații
Tudorel Toader a anunțat, referitor la respingerea celor patru candidați la șefia Parchetului, că este vremea schimbării, aducerii unei generații noi la conducerea Ministerului Public, precizând că media de vârstă a procurorilor din țară este egală cu vechimea în magistratură a lui Augustin Lazăr.

„În România avem 2.060 de procurori care au medie de vârstă sub 40 de ani, adică media e aproape cât vechimea în procuratură a domnului Lazăr. Mai înseamnă că din cei 2.060 de procurori avem unii de bună credință care vor să desfășoare activitate managerială la nivelul Parchetului General. Mai înseamnă că e vremea unei schimbări, aducerii unei alte generații, mentalități la nivelul Ministerului Public. Să nu ne imaginăm că unii sunt buni pentru toate funcțiile de conducere la Ministerului Public, iar alții nu sunt buni deloc”, a declarat Tudorel Toader, la România Tv.

Ministrul Justiției a reiterat ideea conform căreia niciunul dintre candidații înscriși nu s-a potrivit cu profilul procurorului general.

„După modul în care au răspuns la întrebări, cum s-au prezentat, niciunul dintre candidați nu are profilul procurorului general european, modern, fără un trecut pătat și care pot să dinamizeze activitatea Ministerului Public. Noi nu avem o prevedere care să spună cine a candidat o dată și a fost respins nu mai poate candida a doua oară. Dacă săptămâna viitoare sau peste două săptămâni avem un nou interviu de selecție îl voi înteba ce s-a întâmplat în plus ca să convingă Comisia că are vocație și toate atributele procurorului general”, a completat Toader.

Ministerul Justiției a anunțat, printr-un anunț postat pe site, că niciun candidat nu a fost selectat pentru funcția de procuror general al României, astfel că procedura va fi reluată. Interviurile au fost susținute miercuri de către cei patru candidați, respectiv actualul procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef DIIOCT Daniel Horodniceanu și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea.

Inchide