• Publicat:
Știri

Tomac anunță că PMP vrea ca în următorii ani peste jumătate din populația Moldovei să fie parte a României și UE

Tomac anunță că PMP vrea ca în următorii ani peste jumătate din populația Moldovei să fie parte a României și UE
Președintele PMP Eurgen Tomac a declarat, sâmbătă, în cadrul evenimentului de lansare a ofertei electorale pentru europarlamentare, că unul din obiectivele partidului care va fi promovat în Parlamentul European este integrarea a peste jumătate din populația Republicii Moldova în România și UE.

„Îmi aduc aminte cât de dificil a fost atunci când președintele Traian Băsescu a trasat o sarcină clară statului român cerându-i să schimbe legea cetățeniei române pentru ca și românii de peste Prut să poaă reveni acasă. De la această decizie, peste un milion de cetățeni de peste Prut sunt cetățeni ai României și UE. Dacă mai departe avem forța să ducem acest mesaj, în următorii ani peste 50% din populația Republicii Moldova va fi parte a României și a UE. Cu acest proiect trebuie să mergem mai departe la Bruxelles, să le explicăm tuturor aliaților noștri că se pot baza și că suntem pregătiți să facem acest pas. Pentru asta trebuie să obținem un scor cu două cifre”, a afirmat Eugen Tomac, președinte PMP.

Eugen Tomac participă, sâmbătă, la prezentarea candidaților și a programului Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile europarlamentare, care se desfășoară la Romexpo și la care participă 7.000 de persoane.

Traian Băsescu, președintele de onoare al PMP, deschide lista celor 43 de candidați ai partidului la alegerile europarlamentare.

Primele 10 locuri sunt ocupate de:
1. Traian Băsescu (senator PMP)
2. Eugen Tomac (deputat PMP)
3. Ioana Constantin (secretar general adjunct PMP)
4. Marius Pașcan (președinte executiv PMP)
5. Simona Vlădica (președinte PMP Călărași)
6. Robert Turcescu (deputat PMP)
7. Teodora Desagă (consilier parlamentar și consilier local Bragadiru)
8. Petru Movilă (deputat și vicepreședinte PMP)
9. Cătălina Boziannu (deputat și președintele al Organizației de Femei a PMP)
10. Cătălin Bulf (președinte PMP Argeș și vicepreședinte PMP la nivel național).

Inchide