Tot mai mulți turiști români, jefuiți în Bulgaria: ”Este inadmisibil”. Sfaturile Ministerului de Externe

Tot mai mulți turiști români, jefuiți în Bulgaria: ''Este inadmisibil''. Sfaturile Ministerului de Externe
Publicat: 11/08/2015, 20:05

Un tânăr povestește că inelul de logodnă al viitoarei sale soții, din platină cu diamant, în valoare de 4.000 de dolari, a dispărut chiar dintr-o hotel de 4 stele. „La 11 și 46 de minute, am avut o accesare a camerei noastre de către o persoană neautorizată. E vorba de bellboy-ul care verifică acumulatorul sistemului magnetic de intrare în cameră, însă din nefericire, a încălcat procedura, nu a folosit cartela corespunzătoare. El e cel vinovat”, a declarat păgubitul.

Deși a depus plângere la poliție, bărbatul nu crede că sunt șanse să recupereze bijuteria. Trecutul a demonstrat că sunt rare situațiile în care autoritățile bulgare îi găsesc pe hoți, indiferent ce ar fi furat aceștia, scrie stirileprotv.ro.

Ca să nu pățească ca el, turiștii români sunt sfătuiți să păstreze banii și obiectele de valoare în seiful camerei și să nu plece la drum fără o asigurare bună.

Ministerul de externe român avertizează că Bulgaria este o țară cu un nivel mediu al criminalității și reamintește că sunt de notorietate cazurile de furt în zonele aglomerate, cum ar fi stațiile, parcările, centrele comerciale și benzinăriile.

Pe lângă bijuterii ori bani, hoții pun ochii și pe mașinile scumpe, de zeci de mii de euro. Daniel Bădescu a rămas pieton în timp ce se afla la bulgari, BMW-ul său, în valoare de 10.000 de euro, fiind furat chiar din parcarea plătită a unui hotel de 4 stele din Sunny Beach. Operațiunea, surprinsă de camerele de supraveghere, a durat 7 minute.

În schimb, Toyota Corola a Gabrielei Balciu a fost furată de la Nisipurile de Aur. „Hotelul nu și-a asumat nicio răspundere, conducerea zice că parcarea nu aparține de ei. E inadmisibil”, a declarat femeia.

Din acest motiv, autoritățile de la București le recomanda românilor care merg în Bulgaria să încheie asigurări care să acopere inclusiv furtul. Cei care au ghinion în vacanță sunt sfătuiți să anunțe imediat poliția locală și cel mai apropiat oficiu consular român. De asemenea, turiștii pot cere și ajutorul polițiștilor români detașați pe timp de vară la Nessebar, Albena, Nisipurile de Aur și Balcic.