Trafic îngreunat în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei. Poliția recomandă rute alternative

Trafic îngreunat în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei. Poliția recomandă rute alternative
Publicat: 03/01/2016, 13:40
Actualizat: 03/01/2016, 18:42

Pe drumul național 1 se circulă în coloană, duminică, atât pe sensul de coborâre dinspre munte, cât și pe cel către Brașov, informează Poliția Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, în dreptul stațiunilor prahovene Azuga și Bușteni se circulă în coloană, bară la bară, însă nu sunt blocaje în trafic.

Centrul Infotrafic al Poliției Române precizează că, spre deosebire de alți ani, în zilele de 1 și 2 ianuarie 2016 a fost aglomerație și pe sensul de mers către Brașov, numeroși turiști mergând în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, din zona Rucăr-Bran și în Poiana Brașov după trecerea dintre ani.

În aceste condiții, dacă se vor forma coloane de autovehicule pe DN1, în județele Brașov și Prahova, polițiștii le recomandă șoferilor ca rută alternativă DN 1 ABrașov – Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploiești, tronson pe care, la ora actuală, circulația se desfășoară fără probleme.

Întrucât este posibil să se îngreuneze circulația și pe DN73A Râșnov – Predeal, la intersecția cu DN1, polițiștii rutieri amintesc șoferilor în București se poate ajunge din zona Bran-Moieciu circulând pe ruta DN73 Brașov – Valea Mare-Pravăț, DN72A Valea Mare – Pravăț – Târgoviște, DN71 Târgoviște – Bâldana, DN7 Bâldana – București.

„Chiar dacă această rută trece prin multe localități în care limita maximă de viteză este de 50 km/h, se merge constant, fără a staționa în coloană, așa cum se întâmplă pe DN1 Predeal – Comarnic. Recomandăm folosirea acestei rute până în jurul orei 14:00, având în vedere că, începând cu această oră, până luni, la ora 12:00, pentru sudul și sud-vestul țării va intra în vigoare o atenționare cu cod galben, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, care annță ninsoare, vânt puternic, temperaturi scăzute și viscol”, se arată în informarea Centrului Infotrafic al Poliției Române.

Sursa citată mai informează că la ora transmiterii acestei știri traficul rutier este intens pe DN1 Brașov – București, iar la intrarea în Bușteni dinspre Azuga există o coloană de autovehicule în mișcare, la fel și în sens invers, dinspre Poiana Țapului până în Bușteni.

La kilometrul 137 al DN1, între Azuga și Predeal, un autocar s-a defectat pe sensul de mers către București, astfel că circulația se desfățoară alternativ, pe o bandă, fiind dirijată de polițiști.

Polițiștii le reamintesc șoferilor că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Mii de turiști care au petrecut sfârșitul de an la munte, în județele Prahova și Brașov, se întorc spre Ploiești și București, pentru cei mai mulți dintre cei care au făcut Revelionul la munte aceasta fiind ultima zi a vacanței.

Totodată, polițiștii îi avertizează pe șoferi să circule cu prudență pe DN67C Novaci – Rânca, din județul Gorj, drum de interes turistic, cu declivitate mare și afectat frecvent de viscol, dar și pe DN7, pe Valea Oltului, unde la ora actuală partea carosabilă este umedă, zăpadă existând doar în zona acostamentelor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase