TRAGEDIA DIN COLECTIV | Bogdan Moleșag, „Bobo”, supraviețuitor al infernului de foc: „Unde te duci, lumea vede pe corpul tău urmările. Trebuie să te obișnuiești cu imaginea ta”

Publicat: 28/10/2019, 08:10

„E foarte complicat, am trecut bineînțeles prin fazele prin care trece orice om supus unei asemenea traume, prin faza de revoltă în care nu vrei să înțelegi, prin faza de negare în care crezi că e totul un vis, mă așteptam la un moment dat „băi o să mă trezesc, dar cum, e o glumă, e un vis”. Până la urmă accepți”, povestește, pentru MEDIAFAX, Bogdan.

„Dacă până în seara respectivă erai un om, făceai ceva, trebuie să te obișnuiești că având amputații și suferind ce ai suferit, nu vei mai fi ce ai fost și dacă vrei să faci ce făceai înainte cu atâta ușurință, trebuie să muncești foarte mult și trebuie iarăși să te obișnuiești cu imaginea pe care o porți, unde te duci lumea vede pe corpul tău anumite… vede răni, vede urmările și știi că tot timpul ori se vor uita curioși la tine, ori îți vor pune întrebări pe care le înțeleg sunt normale, dar trebuie să te obișnuiești cu noul tău statut. Ești alt om, după…”, a mai spus acesta.

Bobo își amintește noaptea de 30 octombrie și cum a crezut că acolo se oprește totul pentru el.

„Cum am văzut flacăra nu m-am panicat, în schimb mi s-au ascuțit toate simțurile și am zis că este bine să o iau spre ieșire, nu am luat-o la fugă, am grăbit pasul. Am luat-o spre ieșire, numai că atunci când am ieșit aproape de containerul prin care se făceau accesul și ieșirea, deja se blocase, erau oameni căzuți în ușă, era deja un morman de oameni, atunci pur și simplu am crezut că voi muri, am avut această senzație, sentiment, am crezut că s-a terminat pentru că știam ce vine din spate”, spune Bobo.

„A fost o tristețe pe care nu am mai simțit-o și sper să nu o mai simt niciodată în viață, pur și simplu am fost cuprins de niște regrete pe care nu credeam că le poți avea înaintea faptului împlinit, regretam că mor atât de tânăr, regretam că nu am avut timp să îmi întemeiez o familie, să am copii și regretam că familia mea va trebui să treacă prin pierderea mea”.

La patru ani de la tragedia care a ucis 65 de oameni și a lăsat mutilate alte zeci de victime, nu a fost nimeni condamnat.

MEDIAFAX va prezenta, în 30 octombrie, un material document despre efectul Colectiv și drama victimelor din clubul morții.