Traseele a nouă autobuze care circulă în zona Eroilor, deviate, din cauza surpării șoselei

Traseele a nouă autobuze care circulă în zona Eroilor, deviate, din cauza surpării șoselei
Publicat: 14/12/2015, 08:39
Actualizat: 14/12/2015, 09:11

Potrivit sursei citate, Regia Autonomă de Transport București (RATB) a deviat traseele autobuzelor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 și 668.

„Nouă linii de autobuz vor circula deviat de la intersecția Splaiul Independenței cu strada Știrbei Vodă pe Splaiul Independenței – Șoseaua Cotroceni – strada Doctor Marinescu- Bulevardul Eroii Sanitari- strada Doctor Carol Davila- Bulevardul Eroilor- Bulevardul Bagdasar, apoi se reia traseul de bază spre cartiere. Însă, spre Centru am luat decizia devierii traseelor pe Strada Elefterie, apoi Piața Operei- Splaiul Independenței, de unde reintră pe strada Știrbei Vodă, unde am înființat suplimentar o stație de autobuz pentru a le fi mai ușor călătorilor pentru stația de metrou Eroilor”, a precizat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvât al RATB, duminică, după finalizarea ședinței Comisiei tehnice privind circulația desfășurată la Primăria Capitalei.

Acesta a mai menționat că, având în vedere devierile de trasee „interstația a fost prelungită”.

Potrivit unui comunicat de presă al RATB, pe traseul modificat pe sensul spre centrul Capitalei, autobuzele vor opri în stațiile nou înființate „Carol Davila” – amplasată pe Bd. Eroilor (bretea), respectiv „Știrbei Vodă” – amplasată pe Str. Știrbei Vodă, la 50 de metri după intersecția cu Splaiul Independenței.

De asemenea, pe traseul modificat pe sensul spre cartierele Drumul Taberei și Militari, autobuzele vor opri în stațiile „Știrbei Vodă”- amplasată pe Splaiul Independenței (comun cu liniile 61, 69, 90, 91, 123 și 601), respectiv în stațiile nou înființate „Gheorghe Marinescu” – amplasată pe artera Bd. Gheorghe Marinescu și „Carol Davila” – amplasată pe Bd. Eroilor (bretea).

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, a arătat după încheierea ședinței de duminică a Comisiei tehnice privind circulația, că se menține măsura restricței de circulație în zona Eroilor „cu un impact negativ din păcate asupra populației din Drumul Taberei și din cartierul Militari”.

Acesta a precizat că în timpul ședinței Comisiei s-a stabilit ca circulația rutieră auto pe sensul de coborâre din cartierele Drumul Taberei și Militari se va face pe arterele Panduri și Calea 13 Sepembrie, iar o altă rută ar fi Șoseaua Geniului și Șoseaua Cotroceni.

Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Capitalei, în sensul de urcare spre cartierele Drumul Taberei și Militari circulația se va desfășura prin Splaiul Independenței – Șoseaua Cotroceni – Șoseaua Geniului, prin Șoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul Vasile Milea sau prin Splaiul Independenței – strada Elefterie – Bulevardul Eroilor.

Acesta a mai explicat că s-a instituit provizoriu măsura opririi vehiculelor sau parcării acestora pe străzile dr. Gheorghe Marinescu și Elefterie, context în care instituția face un apel la toți locuitorii acestor zone să elibereze carosabilul până luni dimineață. În același scop, a anunțat Ichim, Poliția Rutieră și Poliția Locală vor face o informare în zonă pentru că această arteră „este una vitală” pentru fluidizarea traficului în cartierul Drumul Taberei.

De asemenea, ca măsură de fluidizarea traficului, Brigada de Poliție Rutieră, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Poliția Locală a Sectoarelor 1, 3, 4, 5 și 6 vor suplimenta cu 40 numărul de echipaje în stradă, față de prezența constantă pe arterele Capitalei în condiții normale de trafic.

Întrebat de jurnaliști câți polițiști ar putea asigura efectiv ordinea în zona Eroilor, Alexandru Ichim a precizat că aproximativ 100 de agenți.

El a mai arătat că măsurile de fluidizare a traficului vor începe din cartierele Drumul Taberei și Militari spre zonele de „defluire” și vor fi permanente pe durata celor 30 de zile în care circulația a fost restricționată în zona Eroilor. În paralel, primăria va supraveghea lucrările de reparație a carosabilului.

Întrebat de jurnaliști în legătură cu situații ce ar putea apărea din cauza prognozei meteo, Ichim a arătat că s-a consultat prognoza și că la jumătatea săptămânii viitoare ar fi vreme nefavorabilă. Astfel, a fost informat și constructorul, iar acesta a oferit asigurări că lucrurile în ceea ce-l privește sunt sub control.

„În momentul de ne față nu s-au impus măsuri de restricționare a traficului greu. În funcție de evoluția lucrurilor și de măsurătorile în timp real, o să vedem mâine dimineață (luni-n.r.) impactul acestei măsuri. Vor fi luate cel mai probabil măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului”, a mai adăugat Alexandru Ichim.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor și pe bulevardul Eroilor Sanitari din București a fost închis sâmbătă, din cauza surpării terenului în zonă, ca urmare a lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou.

Primăria Capitalei a anunțat, duminică, că restricțiile de circulație în zona Eroilor, unde s-a surpat șoseaua din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi menținute pentru cel puțin 30 de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte