Traseul româncei ucise lângă Florența, de la mizeria din România, la prostituția și drogurile din Italia

Publicat: 08/05/2014, 07:20
Actualizat: 06/07/2016, 19:46

Criminaliștii italieni spun că femeia a fost găsită de un biciclist care trecea prin zona Ugnano, legată cu bandă adezivă de bariera de sub un pod al autostrăzii A1, dezbrăcată și cu urme de violență pe corp. Românca purta doar încălțările și șosetele și se afla îngenunchiată și legată cu brațele larg deschise de barieră, ca și cum ar fi fost crucificată. Hainele și obiectele personale i-au fost găsite la aproape un kilometru distanță.

Autoritățile italiene anchetează doi suspecți în cazul româncei în vârstă de 26 de ani ucisă la Florența, cei doi fiind implicați în cazuri similare petrecute în urmă cu câțiva ani, anunță surse citate de postul public RAI.
Unul dintre suspecți a fost interogat din nou pentru un incident petrecut în martie 2013, când o prostituată italiancă în vârstă de 46 de ani a fost torturată în mod similar, fiind salvată de carabinieri. Un alt bărbat este suspectat pentru un incident produs în 2006, când o prostituată a fost legată cu o coardă și a fost violată. Bărbatul a fost judecat și achitat în 2009.

Deocamdată, cei doi bărbați nu sunt suspectați în mod direct de implicare în cazul româncei care a fost omorâtă în cursul nopții de duminică spre luni la Florența.

Banda adezivă, același tip cu una utilizată la un spital

Anchetatorii au stabilit că banda adezivă cu care a fost legată prostituata româncă înainte de a fi torturată până la moarte este de același tip cu cea utilizată din 2006 până în martie 2014 la Spitalul universitar Careggi, cel mai mare din regiunea Toscana și al treilea din Italia. Unitatea medicală are aproximativ 6.000 de angajați și este vizitată zilnic de peste 15.000 de pacienți și rude ale acestora.

Până acum, cu ajutorul ADN-ului, anchetatorii au identificat trei cazuri similare cu cel al româncei. ADN-ul a fost prelevat de pe banda adezivă cu care victimele au fost legate. Conform anchetatorilor, citați de agenția ANSA, ar fi vorba despre un client al prostituatelor din zona respectivă, care le cerea să practice un anumit tip de joc erotic care implica legarea.

Criminaliștii italieni merg pe ipoteza unui violator în serie, pentru că acesta nu este primul caz din această zonă de lângă Florența, unde se adună consumatorii de droguri și prostituatele de cea mai proastă condiție. Banda adezivă folosită de violator este obiectul care face legătura între șase cazuri de viol și crimă, printre care și cel al Andreei Cristina Zamfir, scrie Corriere Fiorentino.

Anul trecut, o altă prostituată din zonă a fost găsită legată în același mod de bariera de sub podul de la Ugnano, însă aceasta a scăpat cu viață, ca și celelalte victime în cazurile cărora modul de operare corespunde.

Conform Corriere della Sera, agresorul ar fi fost înarmat cu un baston, pe care l-a folosit pentru a-și tortura victima. Românca a încercat să se elibereze din legăturile cu bandă adezivă și a strigat după ajutor, însă fiind noapte, cei din casele din jur fie nu au auzit, fie nu au dat atenție, pentru că în această zonă extrem de rău famată se întâmplă des tot felul de agresiuni.

Legiștii urmează să stabilească oficial dacă românca era vie când agresorul a lăsat-o legată de barieră sau era deja moartă. Este posbil ca femeia, slăbită de la folosirea drogurilor, să fi murit în timpul nopții, cât a stat legată.

De la mizeria din Drobeta Turnu Severin, la prostituția și drogurile din Florența

Andreea Cristina Zamfir s-a născut în Hunedoara și s-a mutat în 2004 la Drobeta Turnu Severin, unde a trăit până în 2010, relatează presa italiană, citând ziarele locale din România.

Tânăra ar fi plecat în Italia în urmă cu câteva luni, împreună cu concubinul ei, lăsându-și cei doi copii, de un an și de trei ani, în grija părinților bărbatului, care locuiesc în cartierul Schela, din Drobeta Turnu Severin, relatează corespondentul local al Adevărul. Părinții concubinului ei au fost informați de polițiști luni seară, despre moartea tinerei, ei știind că Andreea Cristina Zamfir și fiul lor lucrează într-un restaurant din Florența. Singura fotografie cu victima a fost publicată de o jurnalistă italiană.

Vecinii din blocul unde locuia tânăra spun că existau mereu scandaluri între cei doi și că bărbatul ar fi bătut-o. Condițiile în care trăiau cei doi erau mizere, blocul nefiind racordat la apă, gaze sau curent electric.

Lângă Florența, cel mai probabil Andreea Cristina Zamfir se prostitua pentru a-și face rost de banii pentru droguri. Faptul că nu avea un pește a făcut-o o victimă ușoară pentru violatorul în serie, la fel cum s-a întâmplat și în cazurile precedente, mai scrie presa italiană.

Violatorul are înclinații sado-masochiste și disfuncții sexuale

Profilerii italieni au stabilit că ucigașul în serie căruia i-a căzut victimă prostituata româncă Andreea Cristina Zamfir are înclinații sado-maso și disfuncții sexuale, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Conform surselor citate, profilerii poliției italiene au stabilit că bărbatul care a torturat-o până la moarte pe Andreea Cristina Zamfir are înclinații de sado-masochiste și disfuncții sexuale. Anchetatorii susțin aceste concluzii au fost trase ca urmare a faptului că autorul și-a crucificat victimele, după care, din cauza problemelor de erecție, le-a bătut până unele dintre ele au murit.

După ce declarația unei fete care a scăpat cu viață, anul trecut, a fost coroborată cu raportul experților, s-a ajuns la concluzia că ucigașul este un italian cu tenul deschis și chelie, care are vârsta de aproximativ 50-60 de ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”