Trei adolescenți din Olt au fost transportați în comă la spital, după ce au combinat mai multe băuturi alcoolice: „Au băut coniac amestecat cu vodcă și cola”

Trei adolescenți din Olt au fost transportați în comă la spital, după ce au combinat mai multe băuturi alcoolice: „Au băut coniac amestecat cu vodcă și cola”
Publicat: 09/12/2022, 21:00
Actualizat: 09/12/2022, 21:02

Trei adolescenți cu vârste între 14 și 16 ani, doi băieți și o fată, au ajuns vineri, 9 decembrie 2022, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în stare de comă. Cei trei au amestecat mai multe băuturi alcoolice.

Cei trei tineri, respectiv o fată și doi băieți au fost preluați de către ambulanță în urma unui apel la 112, din fața unui bar din localitatea Scornicești, un local din apropierea liceului la care sunt elevi.

Adolescenții ar fi băut în barul respectiv în jurul orei 12:00, însă la spital au ajuns la ora 15:00.

Totodată, fata susține că ea a băut doar cola, dar sigur cineva i-a pus ceva in suc.

„Acum sunt bine, sunt OK, au stat în UPU, au fost sub monitorizare. Au avut un examen, o simulare, ceva de genul acesta, și după s-au dus la un bar din localitate și au consumat mai multe băuturi alcoolice tari, amestecate cu cola.

Coniac, vodcă, cola… Erau doi băieți și o fată, fata spune că ea n-a băut decât cola, dar că i-au pus ceva în cola, că ea n-are de ce să se simtă amețită, dar totuși colegii din UPU mi-au zis că toți aveau halene alcoolice”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Slatina, medicul Emilian Postelnicu.

A fost anunțată și Protecția Copilului

De asemenea, a fost anunțată și Protecția Copilului.

Băieții sunt în plasament la asistenți maternali de aproximativ 10 ani, personalul spitalului anunțând și Protecția Copilului.

Medicul transmite că intoxicația cu alcool se poate solda chiar cu deces, nefiind „o simplă beție”, deși adesea tinerii spun asta despre o astfel de experiență.

„Poate să se soldeze cu deces. Alcoolul este un inhibant al centrilor respiratori. Cei care mor din cauza beției fie mor înecați cu vomă, sunt atât de amorțiți încât nu mai pot să se mai întoarcă, să se mai miște, motricitatea e abolită, sau se inhibă centrul respirator central și stopează respirator. Și dacă nu există cineva să-l resusciteze atunci pe loc…”, a explicat medicul.

Polițiștii fac cercetări în acest caz pentru a stabili împrejurările în care cei trei adolescenți au ajuns în comă, cu atât mai mult cu cât există informații că minorii ar fi consumat alcool într-un bar.

„La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 14:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că trei minori acuză stări de rău.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Scornicești și echipaje de prim-ajutor.

Din primele verificări, polițiștii au constatat că trei minori, cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, ce se aflau pe Bulevardul Muncii, din orașul Scornicești, acuză stări de rău.

Cei trei minori au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. În cauză, polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt”, au transmis reprezentanții IPJ Olt, potrivit Adevărul.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase