Trei bărbați bănuiți că ar fi RECRUTAT tinere pentru a se CĂSĂTORI cu cetățeni ASIATICI, arestați în urma unor percheziții

Redactor:
Laura Buciu
Trei bărbați bănuiți că ar fi RECRUTAT tinere pentru a se CĂSĂTORI cu cetățeni ASIATICI, arestați în urma unor percheziții
Trei bărbați au fost arestați în urma unor percheziții în București și în județele Giurgiu, Călărași și Ilfov, pentru că ar fi recrutat tinere sărace, pentru căsătorii de conveniență cu cetățeni asiatici.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliția Română, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției Operațiuni Speciale au făcut 15 percheziții la persoane bănuite că ar fi recrutat tinere cu posibilități materiale reduse, în vederea încheierii de căsătorii de conveniență cu cetățeni asiatici, contra unor sume de bani, pentru ca acești cetățeni să poată avea acces în spațiul Uniunii Europene. Trei persoane au fost arestate preventiv.

„Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi pus la dispoziția unor cetățeni români înscrisuri oficiale falsificate – cărți de identitate, certificate de căsătorie, apostile etc., în vederea utilizării acestor documente pentru încheierea de căsătorii de conveniență cu cetățeni non UE, fapt ce a avut ca urmare dobândirea de către cei din urmă a unor drepturi în spațiul UE, respectiv drept de ședere, drept de muncă, drept de locuință etc. Gruparea infracțională ar fi fost coordonată de un cetățean pakistanez stabilit în România de 20 de ani, care ar fi acționat pe raza județelor Giurgiu, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București. Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi recrutat tinere cu posibilități materiale reduse, în vederea încheierii de căsătorii de conveniență cu cetățeni asiatici, contra unor sume de bani, pentru ca acești cetățeni să poată accede în spațiul Uniunii Europene”, se arată în comunicatul citat.

Căsătoriile de conveniență s-ar fi încheiat pe teritoriul Ciprului, României și Germaniei, cetățenii non-UE plătind pentru aceste servicii sume situate în jurul valorii de 10.000 de euro, iar tinerele care ar fi acționat în acest scop ar fi primit un comision de aproximativ 1.000 de euro, potrivit sursei citate.

De asemenea, polițiștii mai spun că membrii grupării ar fi realizat acte de identitate sau alte documente falsificate (certificate de căsătorie, livrete de familie, apostile, permise de ședere temporară), prin intermediul cărora cetățeni non-UE, deja intrați în spațiul european, aflați pe teritoriul României sau al altor state europene, în special Germania, să certifice o stare de aparentă legalitate.

„În urma cooperării internaționale cu autoritățile polițienești din Cipru și Germania, s-a reușit identificarea unui număr de aproximativ 20 de persoane, în general persoane fără posibilități materiale sau cu un grad scăzut de educație, pe care membrii grupării le-ar fi trimis în Cipru și Germania, unde ar fi încheiat căsătorii de conveniență”, mai spun polițiștii.

De asemenea, în urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri falsificate, telefoanele mobile, laptopurile și tabletele ce ar fi fost utilizate de persoanele bănuite în desfășurarea activității infracționale, precum și 17.000 de euro.

Pe numele a trei bărbați, Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă.

Foto: captură YouTube

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
O nouă amendă pentru români! Vom plăti SUME MARI pentru o greşeală banală
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Studiu surprinzător: De ce vrea Oxford să reinfecteze 64 de persoane care au avut deja...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Țeapa prin care alții iau bani în numele tău. Cazul uimitor al românului care s-a...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide