Tren supraaglomerat pe ruta București-Craiova, în plină pandemie de coronavirus. Reacția CFR Călători

Redactor:
Răzvan Scarlat

CFR Călători a emis un comunicat prin intermediul căruia a explicat imaginile în care apăreau zeci de călători înghesuiți în vagon, în trenul București-Craiova.

Jurnalistul Vitalie Cojocari a făcut publice imaginile, de-a dreptul, revoltătoare. În plină pandemie de coronavirus, oamenii stau pe culoar, în picioare, toate locurile fiind ocupate. Mulți dintre cei aflați în tren nu purtau nici măcar mască de protecție.

Vineri seară, trenul InterRegio 1597, destinația Craiova.

Garnitura a plecat la ora 19.40 din Gara de Nord din București. Călătorul care mi-a trimis aceste imagini este revoltat și plin de nervi. Spune că toate locurile sunt ocupate și culoarul este plin de oameni.

Filmarea și pozele îi confirmă spusele. Oamenii stau înghesuiți, iar unii dintre ei nu poartă mască în mod corect.

Specialiștii INSP cu care am discutat anterior spun că aceste situații din transportul în comun sunt adevărate bombe pandemice, surse importante de infectare. De ce? Pentru că picăturile mici stau în suspensie mai mult și pot fi purtătoare de Coronavirus, oamenii fiind supraexpuși la o posibilă infecție.

Imagini cu trenuri extrem de aglomerate au mai apărut până acum în spațiul public. Reprezentanții CFR Călători au declarat cu acele ocazii că parcul activ de vagoane este redus. Sunt 940 de unități, iar obiectivul este să ajungă la 1000 până la finalul anului. Din păcate, nu doar lipsa de material rulant este o problemă.

Din ce înțeleg de la reprezentanții CFR Călători, operatorul național face filtre la urcarea în vagoane, dar nu are suficienți oameni pentru a extinde practica peste tot. Unele trenuri opresc în gări mici, acolo unde există puțin personal, dar urcă călători mulți, necontrolat. Acești pasageri au abonamente. Nu pot fi coborâți.

Personalul CFR Călători, în afară de verificarea biletelor/abonamentelor și faptul că le atrage atenția oamenilor să poarte corect măștile, nu ar avea ce să facă, fusese explicația anterioară a CFR Călători.

De altfel, în imagini îl vedeți pe angajatul CFR verificând un bilet sau un abonament. Cu o eventuală nouă reacție de la CFR Călători revin mai târziu. Amintesc că potrivit regulamentelor instituite de autorități, purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru accesul în trenuri și pe toată durata călătoriei„, este mesajul jurnalistului.

Publicată de Vitalie Cojocari pe Vineri, 16 octombrie 2020

Care a fost reacția CFR Călători

La scurt timp după ce a postat mesajul şi imaginile pe reţelele sociale, jurnalistul Vitalie Cojocari a fost sunat de reprezentanţii CFR Călători.

M-au sunat reprezentanții CFR Călători. Iată explicația pe care mi-au oferit-o: au fost mai multe persoane, mulți navetiști, care au urcat în tren fără să-și facă rezervare din timp, așa cum recomandă operatorul.

Dacă ar fi cumpărat bilete anterior sau dacă ar fi făcut o rezervare, CFR Călători susține că ar fi suplimentat cu vagoane, dar s-a trezit cu ei în tren și nu a mai putut să-i dea jos. Unii au cumpărat bilete chiar în tren, alții aveau abonamente„, scrie jurnalistul.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Preotul Francisc Doboș, după ce Papa Francisc a declarat că susține căsătoriile gay: „A răspuns...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide