Trenuri pentru transportul elevilor, repuse în circulație

Trenuri pentru transportul elevilor, repuse în circulație
Asociațiile de elevi protestează în fața Guvernului, după tăierea gratuităților la transportul feroviar / Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Publicat: 27/08/2020, 13:28
Actualizat: 27/08/2020, 13:31

Odată cu începerea noului an şcolar la data 14 septembrie, CFR Călători va reintroduce în circulaţie trenurile de navetă destinate elevilor pentru a facilita transportul acestora spre şi dinspre centrele de învăţământ, anunţă, joi, compania feroviară.

Conform sursei citate, masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

„Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noştri procurarea biletelor din timp”, menţionează CFR Călători.

Biletele pot fi achiziţionate de pe următoarele canale: online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele de vânzare bilete din gări; şi dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism), unde este recomandată păstrarea distanţei faţă de celelalte persoane.

CFR Călători a suplimentat numărul vagoanelor pentru destinațiile de vacanță

CFR Călători a suplimentat cu 23.000 numărul locurilor în trenurile care circulă spre și dinspre litoral, Valea Prahovei sau Moldova, ca urmare a cererii mari de transport.

Trenurile care circulă spre și dinspre destinațiile de vacanță au aproximativ 300 de vagoane suplimentare, cu 23.000 de locuri în plus.

„Este important ca pasagerii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în mod operativ, în limita parcului disponibil, capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători”, anunță reprezentanții companiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase