Tribunalul București amână pronunțarea contestației la executarea pedepsei în cazul lui Sorin Oprescu

Tribunalul București amână pronunțarea contestației la executarea pedepsei în cazul lui Sorin Oprescu
Sorin Oprescu / Sursă Foto: Mihai Dăscălescu / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 02/08/2022, 18:21

Tribunalul București a amânat pentru 4 august pronunțarea în cazul contestației depuse de avocații lui Sorin Oprescu privind punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele fostului primar general al Capitalei.

Autoritățile din Grecia au decis că Sorin Oprescu nu va fi extrădat pentru a executa în România pedeapsa de 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, iar acum, fostul primar al Bucureștiului speră ca, prin acțiunile depuse de avocații săi, să scape de condamnare.

La o lună după ce a fost condamnat definitiv, avocații lui Sorin Oprescu au depus la Tribunalul București o contestație la executare, pe motiv că fapta pentru care a fost judecat s-a prescris.

În 23 iunie, în același dosar, instanța i-a respins cererea de suspendare a executării mandatului european de arestare emis în 13 mai, până la soluționarea contestației la executare. Judecătorul de la Tribunalul București i-a respins și cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru lămurirea unor aspecte juridice legate de mandatul european de arestare.

Tribunalul București a decis, marți, să amâne pentru 4 august pronunțarea contestației la executarea pedepsei, formulate de avocații lui Sorin Oprescu.