Tribunalul București: Fostul manager de la Malaxa a recunoscut faptele

Tribunalul București: Fostul manager de la Malaxa a recunoscut faptele
Publicat: 15/12/2016, 13:52

„Judecătorul de drepturi și libertăți opinează că circumstanțele personale învederate de inculpat prin apărător, constând în aceea că acesta a fost de bună – credință, a recunoscut în modalitatea pe care o știe din realitate faptele reținute în sarcina sa…, nu prezintă relevanță juridică la acest moment procesual ci în eventualitatea în care se va stabili, la finalizarea cercetării judecătorești, vinovăția sa, vor putea fi avute în vedere de instanța de fond la momentul stabilirii pedepsei penale putând constitui totodată criteriu de individualizare judiciară a pedepsei”, se arată în motivarea de arestare a lui Florin Secureanu dată de magistrații Tribunalului București.

Florin Secureanu a fost arestat pentru că, printre altele, „prezintă un pericol concret și real pentru ordinea publică”.

„Judecătorul de drepturi și libertăți apreciază că inculpatul lăsat în libertate prezintă un pericol concret și real pentru ordinea publică, în condițiile în care existența pericolului poate rezulta, între altele și din însuși pericolul social al infracțiunii lor presupus a fi fost săvârșite, de reacția publică la comiterea unor astfel de fapte penale, coroborate cu circumstanțele personale ale inculpatului rezultate din comportamentul agresiv al acestuia față de subordonații săi în mediul în care și-a desfășurat activitatea profesională. Noțiunea de «pericol pentru ordinea publică» nu trebuie înțeleasă doar ca o primejdie concretă și imediată constând în posibilitatea comiterii unor fapte penale grave, ci ea semnifică și o stare de neliniște, un sentiment de insecuritate în rândul societății civile generată de rezonanța socială negativă a faptului că inculpatul asupra căruia planează acuzația comiterii unor infracțiuni grave, aflat într -o poziție de conducere publică și de mare responsabilitate poate fi cercetat în stare de libertate”, se mai arată în motivarea judecătorilor.

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, s-a folosit de două firme-fantomă, care figurau fictiv drept furnizori de consumabile IT, respectiv prestatori de servicii de reparații și mentenanță calculatoare, pentru a delapida bani din unitatea sanitară, se arată în referatul de arestare.

„Directorul spitalului s-a folosit de două societăți comerciale cu comportament fiscal neadecvat, respectiv SC(….) SRL și SC (….) SRL, care figurau fictiv ca furnizori ai spitalului de consumabile IT și prestatori de servicii de reparații și mentenanță calculatoare.În acest scop, directorul spitalului s-a folosit de două societăți comerciale, respectiv SC (….) SRL și SC (….) SRL, care figurau în mod fictiv ca furnizori ai spitalului de consumabile IT și prestatori de servicii de reparații și mentenanță calculatoare. Analizand modul în care societățile în cauză și-au îndeplinit obligațiile legale
privind declararea operațiunilor comerciale derulate, a veniturilor realizate din aceste operațiuni și a rezultatelor financiare obținute, precum și legalitatea întocmirii documentelor de funcționare, se constată ca acestea au un comportament fiscal inadecvat, putand fi clasificate ca societăți de tip „fantomă”, acestea nefuncționand la sediile sociale declarate, care conform datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului sunt expirate (pentru S.C. (….) S.R.L. contractul de comodat din data de 429.07.2008, aferent stabilirii sediului social a expirat la data de 29.07.2013; pentru S.C. (….) S.R.L. dovada sediului social a expirat la data de 31.03.2013),nedepunand declarațiile fiscale lunare, trimestriale și anuale, în perioada în care sunt facturate serviciile si bunurile către Spitalul clinic Nicolae Malaxa”, se arată în referatul de arestare.

Procurorii spun că, în realitate, aceste două societăți nu au avut niciodată contracte cu Spitalul Nicolae Malaxa, nu au prestat niciun serviciu și nu au livrat niciun fel bunuri instituției publice.

Procurorii spun că, tot în baza facturilor emise în fals de (…..), funcționarii din cadrul serviciului administrativ întocmeau, tot în fals, referatele de necesitate și notele de fundamentare din care să reiasă aparența necesității achiziționării serviciilor și produselor pretins a fi emise de cele două societăți, după care serviciul de achiziții întocmea angajamentul bugetar.

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat că în perioada 2009-2016 „a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, prejudiciul fiind de aproape două milioane lei.

Totodată, în perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, Florin Secureanu ar fi cerut în mod repetat unei firme care avea atribuite contracte de achiziție directă cu spitalul să îi plătească o serie de deplasări pe care el și apropiați ai săi le făceau în străinătate și în țară, societatea plătind 470 de deplasări ale acestuia și ale apropiaților săi, în valoare de 801.138 lei.

Florin Secureanu a deținut funcția de manager al spitalului clinic Nicolae Malaxa din București în perioada 2007- noiembrie 2016, fiind numit în funcție de către Primăria Municipiului București, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă...
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Românii mai pot beneficia de ea doar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Ce scrie în actul de divorț al Deei și al lui Dinu Maxer: "Ne-am uitat...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Test de cultură generală. Cine a calculat viteza luminii?