Tribunalul Neamţ, soluție șocantă în cazul profesorului acuzat de hărțuire sexuală: Judecătorii vor să îl trimită înapoi la catedră

Tribunalul Neamţ, soluție șocantă în cazul profesorului acuzat de hărțuire sexuală: Judecătorii vor să îl trimită înapoi la catedră
Publicat: 08/07/2021, 21:54

Instanţa de contencios administrativ de la Tribunalul Neamţ a dat o sentință șocantă în cazul profesorului Cristian Pipirigeanu, care a fost în centrul unui scadal cu tentă sexuală, fiind acuzat că a agresat o elevă de la Liceul Dimitrie Leonida din Piatra Neamţ. Profesorul  a contestat decizia de desfacere a contractului de muncă, iar instanța a decis că măsura nu este legală.

La începutul acestui an, cazul profesorului , unul relatat pe larg de toată media românească, care a fost în centrul unui scadal cu tentă sexuală, fiind acuzat că a agresat o elevă de la Liceul Dimitrie Leonida din Piatra Neamţ, frapa prin detaliile privind comportamentul acestuia.

Numai că, speţa este departe de a se fi încheiat, recent, o decizie a instanţei stârnind rumoare. Cadrul didactic, care era titular la Şcoala Gimnazială din comuna Dumbrava Roşie şi la Şcoala Regina Maria din oraşul Bicaz, a fost înlăturat din învăţământ, în martie 2021, după ce îşi dăduse demisia de la liceul menţionat.

Numai că, zilele trecute, instanţa de contencios administrativ de la Tribunalul Neamţ, acolo unde profesorul a contestat decizia de desfacere a contractului de muncă, a decis că măsura nu este legală. Sentinţa de reîncadrare pe post nu este definitivă şi a luat prin surprindere conducerile Inspectoratului Şcolar şi a celor două şcoli.

„Am auzit despre faptul că profesorul Pipirigeanu ar fi avut câştig de cauză, dar până nu primim hotărîrea şi motivarea acesteia nu ne putem pronunţa. Noi suntem pentru respectarea legii şi, desigur, că va trebui să acceptăm hotărârea instanţei, în caz că va rămâne definitivă. Vom face şi noi recurs, ca instituţie, pentru că suntem parte în proces, aşa cum sunt sigur că vor face şi cele două unităţi şcolare la care cadrul didactic era titular“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, Mihai Obreja, inspector şcolar general, citat de adevarul.ro.

Acesta consideră că faptele imputate profesorului sunt incompatibile cu prevederile Statutului cadrelor didactice, care a încălcat prevederile cel puţin unuia dintre articolele Legii 1/2011, a Educaţiei, aducând prin comportamentul său grave atingeri învăţămîntului.

Şi directorul Şcolii din Dumbrava Roşie, Dumitru Ţuvichi, era uimit de prevederile deciziei judecătoreşti: „Din câte am înţeles, domnul profesor Pipirigeanu a primit câştig de cauză în instanţă. Categoric, vom face recurs. Nu pot comenta decizia instanţei, dar şi noi avem un punct de vedere şi va trebui să fim consecvenţi acestuia“.

De menţionat este că, în acest caz, Poliţia Piatra Neamţ s-a sesizat din oficiu şi se fac cercetări pentru hărţuire sexuală. De la izbucnirea scandalului, cadrul didactic a refuzat să-şi exprime vreun punct de vedere, susţinând că presa i-ar fi făcut mult rău, afirmând doar că are de „luptat cu mafia din învăţământ“, declarând, totuşi, pentru Monitorul de Neamţ, că i s-a luat orice drept material, neavând nici dreptul la ajutorul de şomaj şi că „singura cale de supravieţuire e să mă retrag la vreo mănăstire“.

„Relaţia“ profesor – elevă a început pe Facebook, după ce tânăra de 21 ani, de la cursurile serale, a aceptat o „cerere de prietenie“, iar după dialoguri banale iată ce dorea cadrul didactic.

„Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, „Doar suntem adulţi, suntem discreţi, ce naiba. Ai peste 18 ani? şi eu! Ce coincidenţă! De ce te ascunzi după deget? O poză incendiară ar mai înfrumuseţa zilele mele de om trecut de 45. Mai am oleacă… vreo 20 de de ani şi aştept pensia“. I-a sugerat apoi că nu va avea probleme la matematică: „La mate nu am pus niciodată 2 şi 3 la elevele frumoase. Cel puţin nota 6, întotdeauna“.

La un moment dat, exasperată de insistenţele cadrului didactic, tânăra a prezentat conducerii Liceului Leonida conţinutul convorbirilor, cel vizat a fost sfătuit să înceteze, dar nu s-a luat nicio măsură, considerându-se că era vorba despre dialoguri între două persoane adulte, care nu s-au petrecut în incinta şcolii. Aflând că a fost „pârât“, profesorul Cătălin Pipirigeanu s-a dezlănţuit la adresa elevei, folosind, tot pe Facebook, invective şi jigniri:

„Spor la mârşăvii, jigodie ordinară! Eu după programul şcolar pot să fac orice îmi doresc!… Nici o şcoală din ţară nu are ore după ora 8 seara… de aceea nu pot fi tras la răspundere ce ştoarfă agăţ după 8 seara! Ca să ştii! Proaste în fundul gol şi cu urâtănii în loc de soţ găseşti şi în Italia!. Eu propuneam o soluţie rezonabilă… dar cu o handicapată curvă ca tine (aşa cum singură mi-ai spus!) nu avem ce negocia“.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Un nou Drum Expres în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...