Tudose REFUZĂ DEMITEREA șefului Poliției Române, după ce Carmen Dan îi ceruse expres acest lucru. „Nota foarte bună” a premierului în cazul prinderii polițistului-pedofil. UPDATE

Publicat: 10/01/2018, 18:44

„Fac un anunț mult așteptat: Am avut o discuție cu Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul, am înțeles de pe surse că noua propunere și-a declinat intenția de a a ocupa funcția. L-am rugat pe domnul Despescu, ca într-o săptămână, să-mi prezinte măsurile pentru remedierea situației. Ceea ce totuși trebuie remarcat este că acel făptaș a fost prins în două zile. O notă foarte bună pentru Poliție. De ce nu s-au luat și alte măsuri sau unde lucrurile au scârțâit, are, repet, domnul Despescu o săptămână să-mi prezinte concluziile”, a declarat premierul Tudose la începutul ședinței de Guvern.

Decizia premierului vine la o zi după ce Carmen Dan, ministrul de Interne apropiat lui Liviu Dragnea, i-a cerut demiterea Șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, după scandalul polițistului pedofil. Chiar dacă a avut o discuție cu Dan, confirmată chiar de aceasta, premierul a vrut să audă ce are de zis și Despescu, înainte de a lua o decizie.

Șeful Poliției Române a fost la Guvern, miercuri dimineață, acolo unde a discutat cu premierul.

Înainte de ședința de Guvern, premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire cu mai mulți miniștri, chiar în biroul său, în timp ce ministrul de Interne Carmen Dan aștepta în sala de ședință, alături de alți colegi.

În biroul premierului Tudose au fost Marius Nica, Felix Stroe, Florian Bodog și Grațiela Gavrilescu, în timp ce Carmen Dan, alături de Mihai Fifor și Teodor Meleșcanu, așteptau începerea ședinței. Aceasta a început cu o întârziere de circa 30 de minute față de ora anunțată.

La finalul ședinței de Guvern, premierul a avut o discuție și cu ministrul de Interne.

Ioniță i-a spus la telefon lui Tudose că refuză postul propus de Carmen Dan

Cătălin Ioniță, cel anunțat de Carmen Dan ca fiind înlocuitorul lui Bogdan Despescu la conducerea Poliției Române, ar fi avut o discuție telefonică în cursul zilei de miercuri cu Mihai Tudose, în care i-a spus că nu va accepta funcția propusă, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, Cătălin Ioniță a discutat telefonic miercuri dimineața cu premierul, anunțându-l pe acesta că i-a transmis ministrului Carmen Dan că refuză postul de șef al Poliției Române, dar și motivele care stau a baza deciziei.

„În acest moment mă aflu în anticamera dânsei”, i-ar fi spus Ioniță premierului.

Întrebat de către Tudose dacă acceptă sau nu funcția, Ioniță a răspuns „cu tot respectul, domnule prim-ministru, nu!”

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat marți că l-a informat pe șeful Executivului, MihaiTudose, că va propune demiterea șefului Poliției Române, în contextul în care premierul a amânat semnarea documentului și se va întâlni miercuri cu Bogdan Despescu.

„L-am informat pe premier despre decizia de a propune schimbarea șefului Poliției Române. Ulterior am prezentat deciziile public. Noi suntem în așteptarea deciziei premierului. Deciziile premierului îi aparțin în exclusivitate”, a declarat ministrul de Interne Carmen Dan, la Antena 3.

Întrebată dacă este reală informația apărută în spațiul public, potrivit căreiaTudosei-ar fi spus să nu trimită propunerea pentru că nu o va semna, Carmen Dan a evitat răspunsul, dar nu a negat un asemenea dialog.

„Eu am motivat decizia mea. Sper să conteze.Nu mi-a spus în mod expres că ar conta, nici nu i-am cerut. I-am spus că fac aceste propuneri și dânsul e liber să ia ce decizii vrea”, a mai spus Ministrul de Interne.

Carmen Dan a declarat că a fost informată oficial de șeful poliției Române că agresoul pedofil este polițist în cursul zilei de luni, la ora 11.25, „în timp ce pe ecrane rula informația că agresorul minorilor e polițist”.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, marți, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu. Cauza, explicațiile lacunare privind menținerea în sistem a polițistului suspectat de pedofilie.

„Am transmis premierului propunerea de schimbare din funcție a șefului Poliției Române”, a declarat Carmen Dan.

În locul chestorului Bogdan Despescu ar urma să fie împuternicit Cătălin Ioniță, actualul șef al Direcției Generale Anticorupție.

„Am constatat că niciun șef al acestui agent nu a înțeles să își asume vreo responsabilitate și că acesta a fost menținut în Poliție. Am aflat că testările nu sunt relevenate și se impune modifcarea bateriilor. Atâția ani cu lasă că merge și așa au făcut să fie în sistem oameni care au devieri comportamentale”, a mai spus ministrul.

Ministrul de Interne a precizat că agentul cercetat era încadrat ca fiind agent operativ, dar era folosit ca șofer de unul dintre șefii din Brigada Rutieră, ultima amendă dată de acesta fiind în luna decembrie a anului trecut.

De asemenea, Carmen Dan susține că a fost informată cu întârziere despre cazul privind agresiunea asupra celor doi minori.

„Din explicații a lipsit răspunsul la o întrebare esențiala și aceasta era cum de nimeni din cei care aveau atribuții de cunoaștere a polițistului nu a știut de aceste devieri comportamentale ale acestuia”, a mai spus Carmen Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice