TURISM BALNEAR. Ministrul Muncii, veste importantă pentru pensionari. „Au nevoie de tratament, dar îi rog să aibă grijă”

TURISM BALNEAR. Ministrul Muncii, veste importantă pentru pensionari. Au nevoie de tratament, dar îi rog să aibă grijă
Violeta Alexandru, în vizită la un hotel din Covasna
Publicat: 24/06/2020, 17:33
Actualizat: 24/06/2020, 17:54

Veste bună pentru pensionari, de la ministrul Muncii, Violeta Alexandru: beneficiarii biletelor de tratament balnear pot reveni, începând de astăzi, pentru a începe procedurile de recuperare. Anunțul a fost făcut miercuri pe pagina de Facebook a ministrului.

După cum GÂNDUL.RO a scris încă de săptămâna trecută, un ordin al ministrului Sănătății privind măsurile nesesare în unitățile care oferă tratamente balneare, publicat în Monitorul Oficial, precizează că pacienții care vor să beneficieze de tratamente balneare vor fi supuși unui triaj epidemiologic la intrare în unitate și cei care sunt admiși sunt obligați să completeze o declarație pe propria răspundere cu privire la virusul SARS-CoV-2.

Ministrul Muncii a publicat miercuri pe Facebook fotografii din hotelul Dacia, din Covasna, una dintre bazele de tratament verificate de Violeta Alexandru. Intrarea în circuit a beneficiarilor se va realiza în mai multe tranșe, zilnice, tocmai pentru a se evita aglomerarea.

„Verific ca totul să fie pus la punct, știu că și-au dorit să revină pentru că au diverse afecțiuni și au nevoie de tratament dar îi rog să aibă și grijă. Ca totul să fie bine, toți trebuie să avem grijă. Președintele Casei Naționale de Pensii Publice a fost pe teren, de asemenea. La fel și Directorul General al companiei care gestionează bazele de tratament pentru pensionari (TBRCM)”, a scris Violeta Alexandru.

Am vrut să mă asigur personal că totul este pregătit în detaliu pentru ca pensionarii să se poată caza și urma tratamentele în condiții de siguranță” – Violeta Alexandru, ministrul Sănătății.

Informații privind înscrierea în sistem, dar și condițiile de cazare din turismul balnear, sunt disponibile atât pe site-ul TBRCM cât și la casele județene de pensii, mai spune ministrul.

Condiții pentru reluarea tratamentelor balneare

Reluarea tratamentelor balneare a fost anunțată pe data de 11 iunie de premierul Ludovic Orban, fiind una dintre măsurile de relaxare decise de CNSU. Tot în 11 iunie, Casa Naţională de Pensii Publice a anunțat că se pregătește pentru reluarea activităţii privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, în condiţii de siguranţă medicală impuse de prevenirea răspândirii COVID – 19. Astfel, persoanele interesate pot depune cererile la casa de pensii  în a cărei rază teritorială domiciliază.

Pentru evitarea aglomeraţiei la sediile caselor de pensii instituția a recomandat transmiterea cererilor prin poștă sau prin e-mail. La depunerea cererii pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, pensionarul nu mai este obligat să depună copia actului de identitate și talonul de pensie.

Reluarea tratamentelor balneare se face cu anumite precauții: în Ordinul Ministerului Sănătății de săptămâna trecută se spune că este contraindicată efectuarea procedurilor de aerosoloterapie și, respectiv, hidrotermoterapie în spațiu închis.

La începutul lunii februarie, Guvernul a stabilit numărul biletelor de tratament balnear pe care le poate asigura în anul 2020 prin sistemul administrat de Casa Națională de Pensii Publice. Guvernul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear pentru anul 2020, biletele fiind acordate prin sistemul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

Conform Ministerului Muncii, în acest an, Guvernul a alocat 370.314.000 lei cu această destinație, prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult