Turiști veniți să serbeze Crăciunul pe rit vechi, în pensiunile, hotelurile și pârtiile din Brașov. Care sunt prețurile

Turiști veniți să serbeze Crăciunul pe rit vechi, în pensiunile, hotelurile și pârtiile din Brașov. Care sunt prețurile
Mii de turiști moldoveni, ruși și ucraineni care serbează Crăciunul pe rit vechi au sosit în stațiunile brașovene, pensiunile și hotelurile fiind ocupate în proporție de 50-60%, prețurile la cazare și servicii fiind cu circa 10-20% mai mici sau similare celor pentru pachetele de Crăciun pe stil nou.
Publicat: 06/01/2013, 18:35
Actualizat: 25/06/2013, 14:32

Mii de turiști moldoveni, ruși și ucraineni care serbează Crăciunul pe rit vechi au sosit în stațiunile brașovene, pensiunile și hotelurile fiind ocupate în proporție de 50-60%, prețurile la cazare și servicii fiind cu circa 10-20% mai mici sau similare celor pentru pachetele de Crăciun pe stil nou.

Hotelierii au scăzut în aceasză perioadă prețurile cu circa 10-20%, pensiunile și hotelurile fiind rezervate de turiști în proporție de 50-60%, dar sunt și pensiuni care au fost ocupate în totalitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prețurile la pensiuni și hoteluri în perioada 3 – 13 ianuarie sunt la nivelul celor din perioada Crăciunului românesc sau chiar mai mici, pentru turiștii care serbează Crăciunul pe rit vechi hotelierii pregătind mese festive, program de colinde sau pachete la sala de fitness sau saună.

Încă de vineri, pârtiile din Predeal și Poiana Brașov au fost umplute de turiști veniți din Republica Moldova, Ucraina sau Rusia, multe hoteluri fiind deja ocupate în proporție de sută la sută, cele mai ieftine oferte fiind cele din zona rurală.

Astfel, pentru o vacanță de Crăciun după calendarul vechi, într-o pensiune din zona rurală Bran – Moieciu, prețul pe sejur de patru nopți este de circa 600 de lei de persoană, cu demipensiune și cina festivă inclusă, prețul fiind asemănător cu cel al pachetului de Crăciun pe stil nou, când pachetele costau între 400 și 700 de lei/persoană.

La o vilă de 4 stele din Bran, prețurile pentru un pachet de minim trei până la șapte nopți sunt de 24 – 30 euro/persoană/noapte/cameră. Pachetul include acces sală fitness, Wi-fi în spațiile publice 1 h/zi sau biliard 1 h/zi.

La Predeal, pachetul de trei nopți pornește de la 500 lei/sejur/persoană, până la 800 de lei de persoană pentru sejurul de patru nopți, preț care include masa festivă de Crăciun, concerte live și tombolă. O altă ofertă este închirierea unei vile întregi la Predeal la prețul de 3.000 de euro pentru șapte camere duble standard cu capacitate maximă de 20 de persoane, cu masa festivă de Crăciun pentru 20 de persoane, cu „aperitiv la pahar”, antreu țărănesc, două mese principale cu produse tradiționale din porc făcute în casă cu sărmăluțe și cârnați, țuică fiartă și vin fiert, focul de tabără în curte și colinde.

În Poiana Brașov, prețurile sunt semnificativ mai mari. Astfel, în perioada 3 – 13 ianuarie, la un hotel de trei stele din Poiana Brașov prețurile pornesc de la 149 euro/camera dublă/noapte pentru perioada duminică – joi și de la 169 euro/camera dubla/noapte pentru perioada vineri – sâmbătă. Prețul include cazare cu mic dejun, un schi pass/zi /persoană cu urcări nelimitate, acces piscină, saune, jacuzzi, fitness, salon relaxare și hot tub-ul exterior.

La un hotel de 4 stele, prețurile sunt cuprinse între 280 euro și 514 euro de persoană pentru un sejur de 7 nopți cu cina tradițională din Ajunul Crăciunului, program de colinde și Moș Crăciun în 6 ianurie, activități pentru copii (cinema, poveste de seară, jocuri, concursuri, kids buffet), concert live de pian la caldura focului din șemineu, piscină, sauna, fitness.

La un hotel de 5 stele, turiștii trebuie să plătească pentru pachetul de șase nopți cazare între 315 euro și 588 euro/persoană cu cina tradițională din Ajunul Crăciunului, piscină, saună, fitness și jacuzzi. Comparativ cu perioada Crăciunului românesc și a Revelionului, același hotel a oferit pachete de Crăciun pornind de la 260 euro până la 500 euro/persoană pe sejur, iar pentru Revelion prețurile au fost cuprinse între 820 și 1.030 euro/persoană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete