Turiștii care intră cu cortul sau mașina pe plajele sălbatice de la Corbu și Vadu riscă amenzi „cât tot concediul”

Redactor:
Mihai Schiau
Turiștii care intră cu cortul sau mașina pe plajele sălbatice de la Corbu și Vadu riscă amenzi „cât tot concediul”
Turiștii care merg cu cortul sau rulota pe plajele sălbatice de la Corbu și Vadu riscă să primească amenzi cât toată vacanța.

Comisarii de la Rezervația Biosferei Deltei Dunării au decis să-i sancționeze drastic, de anul acesta, pe toți cei care ignoră legea și campează în zonele protejate. Turiștii au voie să facă plajă, însă accesul la plajele sălbatice costă 5 lei pe zi.

”Pe drum spre plajă de la Vadu am întâlnit câteva berze, o broască țestoasă, dar și gunoaiele lăsate în urmă de cei care s-au bucurat de peisaj fără să respecte însă această oază. Culmea este alta. Legea care interzice campatul în rezervația biosferei Deltei Dunării este veche de 25 de ani, doar că până anul acesta turiștii au fost tolerați de autorități”, scrie stirileprotv.ro.

Legea este clară: cei care vin cu rulota la mare sau își pun cortul direct pe nisip riscă, dacă sunt prinși de inspectorii Rezervației Biosferei Deltei Dunării, o amendă usturătoare. Astfel, pentru campare, amenda poate să fie de 200 de lei, intrarea pe plajă cu mașina ”costă” 700 de lei, iar lipsa unui permis de stat pe nisip atrage o amendă de 100 de lei.

Spre deosebire de ce se întâmpla în trecut, acum turiștii sunt informați asupra obligațiilor pe care le au. La ieșirea din localitatea Vadu, pe drumul către mare, a fost montat un panou pe care scrie că plajă sălbatică nu este destinație turistică, iar persoanele și mașinile au voie să între doar în baza unui permis de acces. Permisul de acces este de 5 lei de persoană pentru 24 de ore, 15 lei pentru o săptămână și 30 de lei până în 31 decembrie. Pentru mașină, un turist achită 10 lei pentru 24 de ore și 100 lei până la sfârșitul anului. Permisele se pot cumpăra online de pe site-ul Administrației Rezervației Bosferei Deltei Dunării, dar și de la comisarii de pe plajă.

Inchide