Țuțuianu: Camionul cu care s-au răsturnat militarii români era vechi. Mai există peste 700, cele mai multe de tipul acesta

Țuțuianu: Camionul cu care s-au răsturnat militarii români era vechi. Mai există peste 700, cele mai multe de tipul acesta
Publicat: 30/06/2017, 13:42
Actualizat: 30/06/2017, 16:18

Ministrul Apărării, prezent alături de secretarul de stat, Mircea Dușa, la Spitalul Militar din Capitală, unde se află internați șase din cei nouă militari răniți, a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor cu privire la starea în care se afla camionul, cu care s-au răsturnat militarii români, spunând că nu crede că „modul ăsta de abordare așa heirupist al lucrurilor care țin de dotare rezolvă problema”.

„Eu vă spun: pe de-o parte aștept concluziile anchetei, atunci vom ști cu adevărat. Pe de altă parte, evident că dacă aceasta e cauza, ne arată cam în ce stadiu suntem cu dotările și cât de uzate fizic și moral sunt unele din dotările pe care le folosește armata română”, a spus Țuțuianu.

În cele din urmă, la insistențele jurnaliștilor, Țuțuianu a admis că a fost vorba de un „camion vechi” și că va da mai multe informații, în acest sens, în cursul zilei.

„Există o procedură de verificări. Nu pleacă nimeni în cursă, pur și simplu, dar știți că lucrurile astea se întâmplă”, a mai spus Țuțuianu, adăugând faptul că mai există peste 700 ( de camioane – n.red.), cele mai multe de tipul acesta”, potrivit Mediafax.

Țuțuianu a anunțat, totodată, că aseară a fost sesizat Parchetul Militar și că procurorii s-au deplasat la locul incidentului. Întrebat despre afirmația făcută cu doar o seară în urmă de ministrul de Interne, Carmen Dan, potrivit căreia șoferul camionului cu militari a spus că i s-au defectat frânele într-o curbă, Țuțuianu nu a vrut să comenteze, răspunzând jurnaliștilor că așteaptă pronunțarea procurorilor militari.

„Aseară a fost sesizat Parchetul Militar, s-au și deplasat procurorii și la locul incidentului. Concluziile privind cauzele și împrejurările vor fi aduse la cunoștința publică atunci când avem date foarte concrete. Doamna Carmen Dan a zis că, din declarația șoferului, rezultă că nu a mai avut frâne. Eu aștept, ca unul care am pregătire juridică, să se pronunțe procurorii militari. Când vom avea concluziile de la procurorii militari, o să vă informăm”, a declarat Țuțuianu.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București a deschis, joi, un dosar penal privind accidentul rutier produs în județul Argeș, în urma căruia trei militari și-au pierdut viața, iar alți nouă au fost transportați la spital pentru îngrijiri militare.

Reamintim că un camion în care se aflau 13 militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeșeană Dâmbovicioara. Trei dintre aceștia au murit – Mihai Ionuț Toma, Petre Cristian Toader și George-Emilian Catană. Doi dintre ei erau căsătoriți și aveau copii. Ceilalți 9 militari răniți sunt în stare stabilă și se află internați în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți șase se află la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București.

La scurt timp după tragedie, premierul Mihai Tudose a declarat că „este iumpardonabil” ca România să nu aibă elicoptere care „pot zbura” pe timp de noapte, spunând că va ridica problema în ședința de guvern de astăzi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului