TVR a aprobat schimbarea Comitetului Director și desființarea posturilor vacante

TVR a aprobat schimbarea Comitetului Director și desființarea posturilor vacante
Publicat: 03/08/2012, 17:00
Actualizat: 04/08/2012, 11:45

Consiliul de Administrație al TVR a aprobat, în ședința de vineri, schimbarea componenței Comitetului Director (CD) al televiziunii publice, la propunerea lui Claudiu Săftoiu, fiind numit un CD interimar, care își va desfășura activitatea timp de maximum 60 de zile lucrătoare.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, decizia a fost luată la propunerea președintelui-director general (PDG) al TVR, Claudiu Săftoiu, care a fost întemeiată pe analiza rapoartelor de activitate ale membrilor CD pe ultimele șase luni.

Membrii CD al TVR erau: Titi Dincă, director Direcția Artistică și de Producție, Horia Romanescu, director Strategie Programe, Horia Cazan, director Direcția Tehnico-Administrativă, și Cipriana Voicu, director Direcția Economică, potrivit site-ului TVR.

Hotărârea CA prin care a fost aprobată schimbarea componenței CD a fost luată cu nouă voturi „pentru” și patru „abțineri”, iar președintele-director general al TVR i-a revocat din funcție pe membrii fostului Comitet Director, se mai spune în comunicatul TVR.

Noul Comitet Director este unul interimar, urmând să-și desfășoare activitatea timp de maximum 60 de zile lucrătoare.

Din noua componență a Comitetului Director interimar fac parte directorul Departamentului Financiar Contabil (Mihaela Voicu), directorul Departamentului TVR 3 (Răzvan Bucuroiu), directorul Direcției Emisiuni Informative și Sport (Claudiu Lucaci), Directorul Departamentului Dezvoltare-Întreținere (Dragoș Niculescu), Directorul Departamentului Artistic (Cristian Nicolau) și directorul Departamentului TVR Internațional (Beatrice Comănescu).

Potrivit comunicatului, PDG al TVR a solicitat în ședința CD de joi demisia membrilor Comitetului Director al televiziunii publice. Constatând refuzul acestora, PDG al TVR a propus Consiliului de Administrație numirea unui Comitet Director interimar.

TVR va avea nevoie în viitorul apropiat de un nou Comitet Director, pentru a implementa proiectul de redresare economică a televiziunii publice, elaborat în concordanță cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 33/27 iunie 2012, se mai spune în comunicat.

De asemenea, în ședința de vineri, membrii CA au fost informați în legătură cu pașii făcuți, până la 3 august, în elaborarea proiectului de redresare economică și organizațională a TVR.

Consiliul de Administrație al Televiziunii Române este alcătuit din: Claudiu Săftoiu, Anne Jugănaru, Claudiu Brînzan, Cristian Nițulescu, Lucia Hossu Longin, Irina Radu, Nicoleta Nicolicea, Nagy Zoltan Levente, Raico Cornea, Romina Gabriela Surugiu, Gabriel Tufeanu, Valentin Nicolau și Sorin Burtea.

Horia Cazan, membru în fostul Comitetul Director al TVR, a declarat vineri seară pentru MEDIAFAX că, la acel moment, în mod real, din CD mai făceau parte doar trei membri – el, Titi Dincă și Horia Romanescu. Cipriana Voicu este foarte bolnavă și nu a mai participat la ședințele CD de circa un an de zile, a precizat Horia Cazan.

„Noi nu putem să ne dăm demisia din ceva în care am fost însărcinați să fim de către Consiliul de Administrație al TVR. Cine ne-a însărcinat poate să ne dez-însărcineze. Consiliul de Administrație este cel care trebuie să decidă, așa este și normal și legal”, a mai spus Horia Cazan.

El a confirmat, totodată, faptul că președintele-director general al TVR le-a cerut membrilor CD un raport de activitate pe ultimele șase luni. „Am făcut fiecare câte un raport de activitate pe ultimele șase luni, în care am scris toate problemele cu care se confruntă televiziunea. Sper ca rapoartele noastre de activitate să fie citite cu atenție”, a mai spus Cazan.

Pe de altă parte, Horia Romanescu nu a dorit să comenteze, în timp ce Titi Dincă nu a putut fi contactat la momentul respectiv.

Potrivit Legii nr. 41/1994 privind funcționarea TVR, Comitetul Director al Societății Române de Televiziune este compus din directorul general al TVR și din maximum 7 membri. Directorul general al TVR este cel care asigură, împreună cu Comitetul Director, conducerea curentă a televiziunii publice.

Printre atribuțiile Comitetului Director al TVR se numără: punerea în execuție a deciziilor Consiliului de Administrație; elaborarea și propunerea spre aprobare CA a strategiei de program; avizarea documentelor care se supun hotărârii CA; aprobarea angajării și efectuării de cheltuieli de orice natură și a tranzacțiilor comerciale și financiare, în limita competențelor aprobate de CA; avizarea proiectelor de norme, normative, a regulamentelor și instrucțiunilor, care se supun aprobării directorului general; avizarea normelor de muncă, normativelor de personal, funcțiilor și meseriilor necesare, care se aprobă de CA; asigurarea respectării dispozițiilor legale privind paza bunurilor; asigurarea respectării dispozițiilor legale privind protecția mediului; exercitarea oricăror alte atribuții care îi revin potrivit prevederilor legale și regulamentului de organizare și funcționare.

Conducerea Societății Române de Televiziune trebuie să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administrație al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal și plata datoriilor fiscale în șase luni. După acest interval, CA al TVR trebuie să prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonanțe a Guvernului.

Datoriile SRTv erau de 124,72 de milioane de euro la sfârșitul lui 2011, iar la situația financiară gravă a TVR au contribuit deciziile manageriale defectuoase luate de foștii directori ai instituției, dar și creșterea continuă a cheltuielilor cu salariații, potrivit unui raport al Curții de Conturi, postat recent pe site-ul instituției.

În prezent, Televiziunea Română are circa 3.400 de angajați.

Claudiu Săftoiu, președintele-director general al SRTv, a dispus măsurile care vor duce, într-o primă fază, la economii de circa 1,15 milioane de euro în TVR, acestea fiind prezentate și dezbătute în ședința de joia trecută a Consiliului de Administrație, au declarat, la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX reprezentanții TVR. Aceste măsuri vizează mai multe aspecte, printre care reducerea cheltuielilor salariale și scăderea numărului de producții în premieră.

Totodată, un număr de 27 de persoane, în frunte cu Claudiu Săftoiu, formează Grupul de lucru și Comisia de experți subsecventă acestuia, care vor elabora programul de redresare economică a Televiziunii Române. Aceste două organisme de specialitate, fără personalitate juridică, trebuie să prezinte spre analiză, către Consiliul de Administrație (CA) al TVR, raportul final, pe 10 august.

TVR A APROBAT ȘI DESFIINȚAREA POSTURILOR VACANTE

Tot vineri, CATVR a aprobat o hotărâre privind desființarea tuturor posturilor vacante existente în TVR la data de 15 august, decizia referindu-se atât la posturile de execuție, cât și la cele manageriale, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

De asemenea, Consiliul de Administrație (CA) al TVR a decis desființarea tuturor posturilor care se vor vacanta după data de 15 august, pe măsura vacantării acestora.

„Decizia a fost luată în scopul valorificării potențialului personalului angajat cu contract individual de muncă în TVR, dar și ca parte a proiectului de redresare economică a instituției, elaborat în concordanță cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 33/27 iunie 2012”, se mai spune în comunicat.

Deciziile au fost luate la propunerea președintelui-director general (PDG) al TVR, Claudiu Săftoiu, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții Televiziunii Române.

Totodată, în ședința de vineri, membrii CA au fost informați în legătură cu pașii făcuți, până la 3 august, în elaborarea proiectului de redresare economică și organizațională a TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ