Uber, o nouă inițiativă: Dacă vrei să îți cumperi o mașină, compania te ajută. Ce condiție trebuie să îndeplinești

Uber, o nouă inițiativă: Dacă vrei să îți cumperi o mașină, compania te ajută. Ce condiție trebuie să îndeplinești
Uber Technologies a dat startul în California unui program cu întindere națională prin care vrea să îi ajute pe cei care nu au mașină sau mijloacele financiare de a-și cumpăra una să devină șoferi pentru companie, potrivit Bloomberg.

Uber a început un parteneriat cu startup-ul Fair, care oferă mașini în sistem de leasing în schimbul unui depozit de 185 dolari. Șoferii pot acoperi această sumă dacă finalizează circa 70 de curse pe săptămână.

„Uber vrea să găsească o soluție pentru a elimina bariera pe care o au utilizatorii când vor să devină șoferi. Sistemul pe care l-am gândit este făcut încât să atragă și șoferii care nu și-ar permite niciodată o altă formă de finanțare pentru a avea un vehicul”, spune Scott Painter, fondator și CEO al Fair.

Înaintea listării de 8,1 miliarde de dolari la bursa americană de luna aceasta, mii de șoferi Uber au protestat în mai multe orașe mari din Statele Unite și Marea Britanie pe fondul remunerațiilor scăzute și a condițiilor instabile de lucru.

Compania a avertizat investitorii în documentele ofertei publice inițiale că nemulțumirile șoferilor ar putea crește în contextul în care încearcă să îmbunătățească situația financiară a companiei.

 

Inchide