UEFA a deschis o acțiune disciplinară împotriva Stelei după meciul din Macedonia

UEFA a deschis o acțiune disciplinară împotriva Stelei după meciul din Macedonia
Publicat: 25/07/2013, 19:41
Actualizat: 06/05/2015, 20:39

UEFA a anunțat că a deschis o acțiune disciplinară după meciul Vardar – Steaua din Macedonia unde reporterii Pro TV si Prosport au fost agresați de un bodyguard al managerului Mihai Stoica. Oficialii UEFA au anunțat că acest caz va fi analizat de Comisia de Disciplină pe 23 de august. Potrivit regulamentelor oficiale, Steaua era obligată să permită accesul reporterilor Pro TV si Prosport, însă aceștia au fost scoși de la antrenament și agresați.

Biroul de presă al UEFA a remis un comunicat în care arată că a fost deschisă o acțiune disciplinară împotriva echipei Steaua București în urma meciului disputat cu FK Vardar din Macedonia. Potrivit UEFA, acțiunea disciplinară a fost deschisă pentru două posibile încălcări ale regumentului. Una din încălcări ar fi legate de antrenamentul oficial. UEFA nu face nici un fel de precizări legate de incidentul în care reporterii PRO TV au fost agresați de bodyguarzii managerului echipei roș-albastre. Un alt cap de acuzare al acțiunii disciplinare privește incidentele din tribune.

UEFA investighează dacă Steaua a încălcat regulamentele sportive care spun că instituțiile media acreditate la meci au dreptul să participe la cel puțin 15 minute din antrenamentul oficial. O altă prevedere a UEFA spune că la finalul meciului cele două echipe trebuie să participe la o conferință de presă. Ceea ce în cazul meciului Vardar – Steaua nu s-a întâmplat. Reprezentanții echipei Steaua București nu au participa la conferința de presă de după partidă.

Luni după-amiază, la Skopje, reporterii ProSport și ProTV au fost agresați de managerul Mihai Stoica și de un bodyguard care a însoțit lotul Stelei, la antrenamentul oficial al formației antrenate de Laurențiu Reghecampf, înainte de returul cu Vardar din Liga Campionilor. Stoica și agentul de pază i-au smuls din mâini telefonul mobil jurnalistei ProTV Alexandra Tănăsescu și au șters imagini de pe acesta. Stoica le-a cerut jurnaliștilor să părăsească arena și a proferat injurii la adresa lor.

Incidentele de la antrenamentul oficial au fost consemnate în raportul oficial al observatorului UEFA prezent la partidă. „O să scriu tot în raport, dar decizia finală o ia UEFA. Nu este posibil așa ceva, am rămas uluit când am auzit că Steaua susține că antrenamentul nu trebuie să fie deschis presei. E incredibil ce a făcut clubul român, am înțeles că nu au ținut nici conferință de presă. Eu de ce sunt aici, nu e meci sub egida UEFA? Regulamentul e unul singur”, a mărturisit Mark Blackborne, observatorul meciului, pentru ProSport.

Bodyguardul care i-a agresat pe jurnaliștii Pro TV la Skopje, Iulian Ioniță „Buze”, a fost audiat de poliția macedoneană și a pledat vinovat în fața tribunalului, fiind amendat cu 25.000 de dinari (400 de euro), la fel cum a fost și managerul stelist, Mihai Stoica.

Gândul a relatat că bodyguardul care a agresat echipa de jurnaliști trimisă de Pro TV și Pro Sport în Macedonia, la meciul echipei Steaua București cu Vardar Skopje, este un cunoscut „pumn de fier” din lumea interlopă bucureșteană, în special din cartierele Rahova și Ferentari. Iulian Ioniță, poreclit „Buze”, este un apropiat al clanului Sportivilor și coordonează o mică grupare de „gorile” care lucrează pentru diverși clienți care plătesc pentru asigurarea pazei și protecției, dar și ca bodyguarzi neoficiali la diverse afaceri din cele două cartiere bucureștene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Mihai Albu, diagnosticat cu CANCER de prostată. A suferit deja o operație dificilă
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Florin Piersic, viață amoroasă tumultoasă. Câte femei a iubit marele actor
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Ce spune Alexandru Rafila despre bacteria nosocomială luată de Florin Piersic de la o branulă
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
O nouă cercetare arată care este secretul satisfacției în relații