ULTIMA ORĂ. Ludovic Orban, anunț despre starea de alertă: „Va dura cât va fi necesar” / Ce alte precizări a mai făcut premierul

ULTIMA ORĂ. Ludovic Orban, anunț despre starea de alertă: „Va dura cât va fi necesar” / Ce alte precizări a mai făcut premierul
ULTIMA ORĂ. Ludovic Orban, anunț despre starea de alertă: „Va dura cât va fi necesar” / Ce alte precizări a mai făcut premierul / Foto: Shutterstock
Publicat: 21/06/2020, 21:19

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, la o televiziune, că starea de alertă va dura „cât va fi necesar”, adică atâta timp cât răspândirea virusului este prezentă în rândul românilor.

Premierul a explicat la România Tv că vom avea stare de alertă atâta timp cât virusul amenință comunitate.

„Atâta timp cât nivelul de răspândire a virusului în societate se menţine la un nivel ridicat este necesară starea de alertă, este cazul care permite autorităţilor, dar şi cetăţenilor, instituţiilor, companiilor să aplice toate regulile de protejare a sănătăţii românilor”, a adăugat Orban.

Orban critică persoanele „iresponsabile”, care au incitat la nerespectarea regulilor legate de distanțarea socială sau portul măștii, în perioada de pandemie de coronavirus.

„Din păcate, sunt foarte mulţi oameni în viaţa publică, politică, care au un comportament iresponsabil, care au instigat literalmente cetăţenii români la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit. Se vede foarte clar din datele prezentate public că avem un nivel de răspândire îngrijorător. (…) Creşterea nu e una care să ne determine să luăm alte măsuri de restricţie, dar este o creştere”, a adăugat premierul.

Orban: „Unii sunt duși cu capul. Nu manipulăm nicio cifră”

Ludovic Orban îi numește pe cei care „manipulează” „duși cu capul”. „Nu manipulăm nicio cifră. Avem un număr de laboratoare acreditate, aceste laboratoare fac analizele, acestea sunt nişte analize care se fac după o metodologie, există un sistem de centralizare. Nimeni nu poate să manipuleze astfel de informaţii. Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”, susţine premierul.

Potrivit lui Orban, „bagatelizarea sistematică a pericolului, lansarea sistematică a unei instigări la nerespectarea regulilor provoacă consecinţe foarte periculoase”.

BILANȚ CORONAVIRUS. Alte 315 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus! Numărul celor infectați ajunge la 24.045. Bilanț negru: 1.512 decese!

Până astăzi, 21 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.045 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.911 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.512 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.06.2020 (10:00) – 21.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 12 decese (8 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Galați, Sibiu, Suceava și Vrancea.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase