Ultimul meci de campanie: Cioloș-Antena 3. „Suntem ca la Radio Erevan”

Redactor:
Gabriel Pecheanu
Ultimul meci de campanie: Cioloș-Antena 3. „Suntem ca la Radio Erevan”
Ultimul meci al campaniei electorale a fost nu între partidele în competiție, ci între premierul Cioloș și Antena 3. Totul a început cu o declarație a șefului guvernului care, răspunzând unei întrebări referitoare la participarea sa la un interviu la acest post, a spus că „nu poți să-ți faci meseria corect dacă nu ai curajul să cobori câteodată în mocirlă". Cu precizarea că merge „în primul rând din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, se uită la acel post". Vedetele trustului l-au atacat dur pe premier după această decizie, organizându-se în online, chiar un sondaj privind anularea invitației. Emisiunea a avut loc, iar meciul dintre premier și Antena 3 a continuat față în față cu Mihai Gâdea.

„Dacă vreun telespectator s-a simțit ofensat, nu am vorbit de publicul dumneavoastră, și în măsura în care vreun telespectator de-al dumneavoastră e ofensat, da, îmi cer scuze față de el pentru că nu viza pe niciun telespectator de-al dumneavoastră ce am spus acolo”, a spus Cioloș, adăugând că are „respect pentru mocirlă, ca agronom, pentru că e materie organică și de acolo crește”. 

Realizatorul emisiunii i-a spus premierului că nu suportă să fie criticat, replica șefului guvernului fiind că în multe cazuri s-au spus minciuni despre el și Guvern. Cioloș a dat exemplu mai multe titluri care au apărut pe burterele Antena 3: „Cioloș vrea să vândă portul Constanța”. „Cioloș taie banii veteranilor de război”, „Programul lui Cioloș, găzduit de Soros”. 

„Aici nu e vorba de critică, ci de afirmații neadevărate care aruncă o umbră de îndoială asupra unor oameni care încearcă să-și facă treaba”, a spus premierul. 

Realizatorul i-a replicat că atunci când a vorbit un ministru, în cazul Portului Constanța, fostul ministru al Transporturilor, este considerat punctul de vedere al guvernului. „A fost vorba de altceva, de punerea pe piață a unui pachet de acțiuni. În mintea oamenilor a rămas că vrem să vindem Portul Constanța. E ca la Radio Erevan. (…) Dacă ați fi întrebat purtătorul de cuvânt al guvernului, ați fi primit răspunsul. Trebuie să recunoaștem, cu datele pe masă, că au fost mai multe situații, fără să comentez politica editorială a postului dvs., în care s-au spus neadevăruri legate de mine ca prim-ministru, legate de guvernul meu. S-au spus minciuni care au fost repetate și pe care nu am avut ocazia să le corectăm. Nu critica, minciuna mă deranjează”, a mai spus Cioloș, la Antena 3.

Anterior, prezent la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social, premierul a fost întrebat de filosoful Gabriel Liiceanu dacă prin prezența la Antena 3 nu cauționează politica editorială a postului, care, de pildă, l-a ”linșat” pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, persoană ”cu ceva angelic care a acceptat să fie crucificat”.

Cioloș a explicat că merge la invitația altui moderator și că a mai fost doar o singură dată la acest post.

”Mă duc în primul rând din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, se uită la acel post, se uită mai ales la acel post sau se uită aproape exclusiv la acel post și care nu primesc alt gen de informații decât informațiile pe care le dau oamenii care se repetă la acel post. Cred că acei oameni au dreptul să audă și punctul meu de vedere, chiar dacă e mai rar exprimat, punct de vedere pe care dacă-l exprim pe alte canale nu ajunge la ei sau ajunge foarte puțin”, a argumentat el.

Șeful Executivului a apelat apoi la o figură de stil.

”Eu sunt agronom la bază și am învățat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă și că nu poți să-ți faci meseria correct dacă nu ai curajul să și cobori câteodată în mocirlă. Sigur, iei cizme de cauciuc ca să nu te murdărești complet sau faci un duș după aceea, dar trebuie să-ți asumi și partea asta”, a concluzionat Cioloș.

Ulterior, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, Cioloș a afirmat că în măsura în care vreun telespectator al Antenei 3 s-a simțit vizat de afirmația sa își cere scuze.

„Dacă vreun telespectator s-a simțit ofensat, nu am vorbit de publicul dumneavoastră, și în măsura în care vreun telespectator de-al dumneavoastră e ofensat, da, îmi cer scuze față de el pentru că nu viza pe niciun telespectator de-al dumneavoastră ce am spus acolo”, a spus Cioloș.

„Chiar și pentru mocirlă, ca și agronom, am tot respectul pentru că e materie organică și de acolo creștem (…) Nu am folosit în sens peiorativ acest termen (…) Eu am respect pentru orice înseamnă viață (…) Nu îi vizează (n.r – pe telespectatori) cu nimic ceea ce am afirmat și am tot respectul pentru toți cetățenii și fiecare face cum crede. Nu incriminez pe nimeni. Afirmația mea nu vizează oameni, vizează atitudini. Sunt preocupat de modul în care lumea percepe ce am spus, mai ales când e trunchiat”, a mai spus Cioloș.

 

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide