Ultimul meci de campanie: Cioloș-Antena 3. „Suntem ca la Radio Erevan”

Ultimul meci de campanie: Cioloș-Antena 3. „Suntem ca la Radio Erevan
Publicat: 07/12/2016, 10:52

„Dacă vreun telespectator s-a simțit ofensat, nu am vorbit de publicul dumneavoastră, și în măsura în care vreun telespectator de-al dumneavoastră e ofensat, da, îmi cer scuze față de el pentru că nu viza pe niciun telespectator de-al dumneavoastră ce am spus acolo”, a spus Cioloș, adăugând că are „respect pentru mocirlă, ca agronom, pentru că e materie organică și de acolo crește”.

Realizatorul emisiunii i-a spus premierului că nu suportă să fie criticat, replica șefului guvernului fiind că în multe cazuri s-au spus minciuni despre el și Guvern. Cioloș a dat exemplu mai multe titluri care au apărut pe burterele Antena 3: „Cioloș vrea să vândă portul Constanța”. „Cioloș taie banii veteranilor de război”, „Programul lui Cioloș, găzduit de Soros”.

„Aici nu e vorba de critică, ci de afirmații neadevărate care aruncă o umbră de îndoială asupra unor oameni care încearcă să-și facă treaba”, a spus premierul.

Realizatorul i-a replicat că atunci când a vorbit un ministru, în cazul Portului Constanța, fostul ministru al Transporturilor, este considerat punctul de vedere al guvernului. „A fost vorba de altceva, de punerea pe piață a unui pachet de acțiuni. În mintea oamenilor a rămas că vrem să vindem Portul Constanța. E ca la Radio Erevan. (…) Dacă ați fi întrebat purtătorul de cuvânt al guvernului, ați fi primit răspunsul. Trebuie să recunoaștem, cu datele pe masă, că au fost mai multe situații, fără să comentez politica editorială a postului dvs., în care s-au spus neadevăruri legate de mine ca prim-ministru, legate de guvernul meu. S-au spus minciuni care au fost repetate și pe care nu am avut ocazia să le corectăm. Nu critica, minciuna mă deranjează”, a mai spus Cioloș, la Antena 3.

Anterior, prezent la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social, premierul a fost întrebat de filosoful Gabriel Liiceanu dacă prin prezența la Antena 3 nu cauționează politica editorială a postului, care, de pildă, l-a ”linșat” pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, persoană ”cu ceva angelic care a acceptat să fie crucificat”.

Cioloș a explicat că merge la invitația altui moderator și că a mai fost doar o singură dată la acest post.

”Mă duc în primul rând din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, se uită la acel post, se uită mai ales la acel post sau se uită aproape exclusiv la acel post și care nu primesc alt gen de informații decât informațiile pe care le dau oamenii care se repetă la acel post. Cred că acei oameni au dreptul să audă și punctul meu de vedere, chiar dacă e mai rar exprimat, punct de vedere pe care dacă-l exprim pe alte canale nu ajunge la ei sau ajunge foarte puțin”, a argumentat el.

Șeful Executivului a apelat apoi la o figură de stil.

”Eu sunt agronom la bază și am învățat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă și că nu poți să-ți faci meseria correct dacă nu ai curajul să și cobori câteodată în mocirlă. Sigur, iei cizme de cauciuc ca să nu te murdărești complet sau faci un duș după aceea, dar trebuie să-ți asumi și partea asta”, a concluzionat Cioloș.

Ulterior, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, Cioloș a afirmat că în măsura în care vreun telespectator al Antenei 3 s-a simțit vizat de afirmația sa își cere scuze.

„Dacă vreun telespectator s-a simțit ofensat, nu am vorbit de publicul dumneavoastră, și în măsura în care vreun telespectator de-al dumneavoastră e ofensat, da, îmi cer scuze față de el pentru că nu viza pe niciun telespectator de-al dumneavoastră ce am spus acolo”, a spus Cioloș.

„Chiar și pentru mocirlă, ca și agronom, am tot respectul pentru că e materie organică și de acolo creștem (…) Nu am folosit în sens peiorativ acest termen (…) Eu am respect pentru orice înseamnă viață (…) Nu îi vizează (n.r – pe telespectatori) cu nimic ceea ce am afirmat și am tot respectul pentru toți cetățenii și fiecare face cum crede. Nu incriminez pe nimeni. Afirmația mea nu vizează oameni, vizează atitudini. Sunt preocupat de modul în care lumea percepe ce am spus, mai ales când e trunchiat”, a mai spus Cioloș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață