UMANITATE. Autoarea seriei „Harry Potter” a donat o SUMĂ URIAȘĂ din averea sa estimată la un miliard de euro/ Este cotată ca CEL MAI BOGAT scriitor din lume

UMANITATE. Autoarea seriei „Harry Potter” a donat o SUMĂ URIAȘĂ din averea sa estimată la un miliard de euro/ Este cotată ca CEL MAI BOGAT scriitor din lume
Publicat: 03/05/2020, 16:49
Actualizat: 03/05/2020, 16:51

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea seriei literare „Harry Potter”, a anunţat sâmbătă că va dona 1 milion de lire sterline (1,13 milioane de euro) în beneficiul unor organizaţii de caritate care sprijină persoanele vulnerabile pe durata stării de izolare la domiciliu.

Jumătate din această sumă va fi donată asociaţiei Crisis, care sprijină persoanele fără adăpost, iar cealaltă jumătate va ajunge în conturile organizaţiei Refuge, care oferă ajutor pentru victimele abuzurilor domestice, potrivit BBC.

J.K. Rowling a făcut acest anunţ pe Twitter în cadrul seriei de evenimente ce marchează – folosind hashtagul #HarryPotterDay – Ziua Internaţională Harry Potter, sărbătorită în fiecare an pe 2 mai.

„Astăzi, celebrăm a 22-a aniversare a Bătăliei de la Hogwarts, dar voi fi sinceră cu voi şi vă spun că ar fi nepotrivit să vorbesc despre decese fictive. Prea mulţi oameni şi-au pierdut rudele în lumea reală”, a scris cunoscuta romancieră într-un mesaj pe Twitter.

Cel mai bogat scriitor din lume

JK Rowling are o avere netă de 1 miliard de dolari și este unul dintre cei mai bogați cetățeni privați din Regatul Unit și primul autor din lume care a obținut o valoare netă de 1 miliard de dolari.

Trebuie menționat că J.K. este extrem de discretă în ceea ce privește finanțele personale și a negat că ar fi miliardară. Ea a donat în secret o mare parte din averea ei organizațiilor de caritate. Până acum, se știe că a donat cel puțin 150 de milioane de dolari. J.K. a câștigat faimă și avere pentru seria fantasy „Harry Potter”, care s-a vândut în 500 de milioane de exemplare din 1997.  Într-un singur an, J.K. câștigă în medie 50 – 100 milioane dolari. În perioada iunie 2018 – iunie 2019, ea a câștigat 90 de milioane de dolari. Ea a scris prima sa carte ca o mamă singură angajată care trăiește din ajutor social.

În ce privește ultima sa donație, J.K. Rowling, care a scris multe dintre poveştile sale incluse în seria „Harry Potter” în timp ce locuia la Edinburgh, a mai spus că multe persoane vulnerabile, care sunt fără adăpost sau au o relaţie abuzivă cu partenerii lor de viaţă, suferă foarte mult în această perioadă de izolare la domiciliu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase