Un adolescent de 13 ani a fost arestat în Marea Britanie pentru terorism

Un adolescent de 13 ani a fost arestat în Marea Britanie pentru terorism
Un adolescent de 13 ani a fost arestat în Marea Britanie pentru terorism / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 18/05/2022, 16:58

Un adolescent în vârstă de 13 ani a fost reținut de poliție în Marea Britanie sub suspiciunea că a comis infracțiuni legate de terorism. Oamenii legii l-au arestat ca parte a unei investigații legate de distribuirea de material islamist în mediul online.

Potrivit Reuters, tânărul a fost arestat marți la o adresă din vestul Londrei sub suspiciunea de diseminare de materiale teroriste. El a fost eliberat pe cauțiune până la mijlocul lunii iunie.

„Deși este rar ca o persoană atât de tânără să fie arestată în temeiul unor acuzații legate de terorism, în ultimul timp am asistat la o creștere îngrijorătoare a numărului de adolescenți atrași în activități teroriste”, a declarat Richard Smith, șeful Comandamentului de Contraterorism din cadrul poliției londoneze.

„Ancheta în cauză rămâne în desfășurare dar, mai larg, colaborăm îndeaproape cu o întreagă serie de parteneri pentru a încerca să protejăm și îndepărtăm persoanele tinere vulnerabile de extremism și terorism”, a adăugat acesta.

Potrivit sursei citate, în urmă cu aproximativ un an și jumătate, o instanță britanică l-a condamnat pentru infracțiuni legate de terorism pe un băiat care a condus un grup neonazist și care a comis prima sa infracțiune la vârsta de doar 13 ani.

Presa britanică mai notează că în iulie 2021 un alt băiat în vârstă de 13 ani a fost arestat, acesta recunoscând ulterior că se afla în posesia unor materiale utile unui terorist.

Poliția din Marea Britanie avertizase că persoanele tinere, multe dintre acestea băieți în primii ani ai adolescenței, se autoradicalizează în mediul online și treptat încep să plănuiască atacuri teroriste.