Un alt treilea bărbat din Călărași a murit după ce ar fi consumat alcool metilic

Un alt treilea bărbat din Călărași a murit după ce ar fi consumat alcool metilic
Publicat: 12/01/2015, 15:48

Potrivit procurorului Xenofonte Purcărea, șeful Secției Urmăriri Penale din cadrul Parchetului Tribunalului Călărași, în acest dosar procurorii anchetează moartea a trei bărbați din localitatea Dragalina.

Inițial, ancheta a vizat decesul a doi bărbați, unul în vârstă de 57 de ani, mort în data de 10 ianuarie la Spitalul Sfântul Pantelimon și altul în vârstă de 44 de ani, decedat în aceeași zi la Spitalul Județean de Urgență din Călărași. Ulterior, procurorii au aflat că în dimineața zilei de 9 ianuarie un alt bărbat, în vârstă de 41 de ani, tot din Dragalina, a murit la spitalul din Călărași, intoxicat cu o substanță care ar putea fi alcool metilic.

Medicii legiști care au făcut necropsiile au prelevat probe și au solicitat efectuarea de analize toxicologice în laboratoarele Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București, în urma acestor analize urmând să fie stabilită substanța cu care cei trei bărbați s-au intoxicat.

De asemenea, alte zece persoane din localitatea Dragalina sunt internate, șapte dintre acestea la Spitalul Floreasca din București, iar trei la Spitalul Județean Călărași.

Conform procurorilor, nu există certitudinea că toate aceste persoane au consumat alcool provenit din aceeași sursă, putând exista și situații în care intoxicațiile să fi fost provocate de alcool etilic sau de alte substanțe, în urma analizelor toxicologice urmând să se stabilească despre ce substanțe este vorba.

Purtătorul de cuvânt al Spitalul Floreasca, Bogdan Oprița, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că patru din cei șapte bărbați internați la această unitate medicală sunt în stare foarte gravă.

„În 24 de ore, am primit patru bărbați intoxicați cu alcool metilic, acum avem șapte în total, trei fiind transferați duminică. Patru dintre pacienții internați sunt în stare foarte gravă, intubați și chiar pe dializă”, a spus doctorul Bogdan Oprița.

Și starea celorlalți bărbați este gravă, dar nu au fost încă intubați, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală.

La rândul său, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, că din datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Călărași rezultă că bărbații ar fi consumat băuturi care conțineau alcool metilic, făcute într-o gospodărie. Arafat a precizat că poliția a început o anchetă încă de sâmbătă, după ce au fost semnalate aceste cazuri și, totodată, s-a recomandat populației să nu consume băuturi alcoolice decât din surse autorizate.

Metanolul, cunoscut și ca alcool metilic, carbinol, este toxic prin două mecanisme. Pe de o parte, prin ingestie, inhalare și absorbție cutanată, poate fi fatal din cauza efectului depresiv la nivelul sistemului nervos central. Pe de altă parte, cauzează orbire prin distrugerea nervului optic.

Efectele toxice ale metanolului se instalează după mai multe ore. Intoxicația cu metanol se manifestă inițial prin dureri de cap, amețeală, greață, pierderea echilibrului, confuzie, iar la doze mari apar pierderea conștienței și chiar decesul. Doza fatală este cuprinsă între 100 și 125 de mililitri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Halep a primit noul verdict. Începe iar calvarul: Decizia TAS a fost...
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de...
×