Un an de închisoare cu executare pentru deputatul Gheorghe Coman, care și-a recunoscut vinovăția

Redactor:
Adrian Macarie
Un an de închisoare cu executare pentru deputatul Gheorghe Coman, care și-a recunoscut vinovăția
Deputatul PC Gheorghe Coman, un an de închisoare cu executare

Un complet de cinci judecători i-a respins apelul lui Gheorghe Coman și a menținut decizia de condamnare dată de un alt complet al instanței supreme pe 30 ianuarie 2014, după ce deputatul și-a recunoscut vinovăția, scrie Agerpres.De asemenea, instanța a respins și apelul DNA, prin care procurorii cereau trei ani de închisoare cu executare. Magistrații au mai dispus în cazul lui Gheorghe Coman confiscarea sumei de 3.140 lei și plata a 6.050 lei cheltuieli judiciare către stat.

Potrivit noului cod de procedură penală suspectul și procurorul pot face o înțelegere în timpul cercetării penale, care trebuie validată de judecător, fără să mai fie nevoie de o procedură în contradictoriu. Drept rezultat, procesul este judecat cu rapiditate, iar maximul pedepsei se reduce cu o treime. În cazul lui Gheorghe Coman, de pildă, procesul pe fond a fost judecat într-o singură zi.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus pe 16 ianuarie trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, fost președinte al PC Buzău.

Coman a fost deferit justiției pentru folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în perioada noiembrie — decembrie 2013, folosindu-se de influența conferită de funcția de conducere deținută în cadrul formațiunii politice, inculpatul Coman i-a solicitat unui denunțător — în schimbul menținerii acestuia în funcția publică de director executiv adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău (care la nivel politic „ar reveni” PC), diverse servicii, precum și remiterea unor foloase materiale necuvenite.

„Concret, inculpatul Coman i-a pretins denunțătorului ca, în schimbul menținerii acestuia în funcția de director adjunct al DSVSA Buzău, să îl angajeze ca șef al Serviciului Economic și Administrativ în cadrul instituției pe președintele executiv al organizației județene Buzău a partidului din care face parte inculpatul. De asemenea, a pretins ca denunțătorul să intervină la o echipă de control constituită din angajați ai DSVSA Buzău, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Nehoiu, județul Buzău, astfel încât să favorizeze o societate comercială verificată — administrată de un consilier al aceluiași partid”, arăta DNA într-un comunicat.

Referitor la remiterea unor foloase materiale necuvenite, sursa citată menționa că acestea constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru, în cadrul respectivei formațiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău de Gheorghe Coman. În acest context, între 12 — 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denunțător o sticlă de whisky și suma de 3.140 lei.

În 27 decembrie 2013, Camera Deputaților a încuviințat arestarea preventivă a deputatului Coman și la aceeași dată Serviciul Teritorial Ploiești a propus Înaltei Curți de Casație și Justiție — Secția Penală luarea acestei măsuri.

În 7 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție — Completul de cinci judecători a dispus arestarea preventivă a parlamentarului pentru 30 zile.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Benone Sinulescu, călcat de hoți! L-au lăsat fără toată munca de un an de zile,...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
SONDAJ. Topul politicienilor în care au încredere românii. Klaus Iohannis și Emil Boc, pe primele...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop 19 aprilie 2021. Zodia care trece peste perioada dificilă
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Horoscop - luni, 19 aprilie 2021. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă cu...
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide