Un an de închisoare cu executare pentru deputatul Gheorghe Coman, care și-a recunoscut vinovăția

Un an de închisoare cu executare pentru deputatul Gheorghe Coman, care și-a recunoscut vinovăția
Publicat: 28/04/2014, 15:21

Un complet de cinci judecători i-a respins apelul lui Gheorghe Coman și a menținut decizia de condamnare dată de un alt complet al instanței supreme pe 30 ianuarie 2014, după ce deputatul și-a recunoscut vinovăția, scrie Agerpres.De asemenea, instanța a respins și apelul DNA, prin care procurorii cereau trei ani de închisoare cu executare. Magistrații au mai dispus în cazul lui Gheorghe Coman confiscarea sumei de 3.140 lei și plata a 6.050 lei cheltuieli judiciare către stat.

Potrivit noului cod de procedură penală suspectul și procurorul pot face o înțelegere în timpul cercetării penale, care trebuie validată de judecător, fără să mai fie nevoie de o procedură în contradictoriu. Drept rezultat, procesul este judecat cu rapiditate, iar maximul pedepsei se reduce cu o treime. În cazul lui Gheorghe Coman, de pildă, procesul pe fond a fost judecat într-o singură zi.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus pe 16 ianuarie trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, fost președinte al PC Buzău.

Coman a fost deferit justiției pentru folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în perioada noiembrie — decembrie 2013, folosindu-se de influența conferită de funcția de conducere deținută în cadrul formațiunii politice, inculpatul Coman i-a solicitat unui denunțător — în schimbul menținerii acestuia în funcția publică de director executiv adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău (care la nivel politic „ar reveni” PC), diverse servicii, precum și remiterea unor foloase materiale necuvenite.

„Concret, inculpatul Coman i-a pretins denunțătorului ca, în schimbul menținerii acestuia în funcția de director adjunct al DSVSA Buzău, să îl angajeze ca șef al Serviciului Economic și Administrativ în cadrul instituției pe președintele executiv al organizației județene Buzău a partidului din care face parte inculpatul. De asemenea, a pretins ca denunțătorul să intervină la o echipă de control constituită din angajați ai DSVSA Buzău, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Nehoiu, județul Buzău, astfel încât să favorizeze o societate comercială verificată — administrată de un consilier al aceluiași partid”, arăta DNA într-un comunicat.

Referitor la remiterea unor foloase materiale necuvenite, sursa citată menționa că acestea constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru, în cadrul respectivei formațiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău de Gheorghe Coman. În acest context, între 12 — 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denunțător o sticlă de whisky și suma de 3.140 lei.

În 27 decembrie 2013, Camera Deputaților a încuviințat arestarea preventivă a deputatului Coman și la aceeași dată Serviciul Teritorial Ploiești a propus Înaltei Curți de Casație și Justiție — Secția Penală luarea acestei măsuri.

În 7 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție — Completul de cinci judecători a dispus arestarea preventivă a parlamentarului pentru 30 zile.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Simona Halep și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani și a făcut senzație în...
Băutura care te deshidratează cel mai mult în timpul caniculei. De evitat
Gina Pistol revine pe micile ecrane. Ce emisiune va prezenta iubita lui Smiley după ce...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
PNRR-ul României, criticat aspru de presa din Germania: ”Comisia Europeană ar putea respinge planul fără...
Care sunt cele mai avariate și cel mai atent conduse mașini din Europa. Poziția surpriză...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Ce pedeapsă a primit femeia din România care a furat diamante de milioane de dolari...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Andreea Marin și iubitul, alături de Jennifer Lopez și Ben Affleck. Fanii sunt uluiți. FOTO
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
Adevărul despre Toni Iuruc. Simona va fi șocată! Ce a făcut în 2020? Rușine uriașă
Iese un nou vaccin, gata de experimentat pe oameni. Câţi bani primesc voluntarii
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...