Un avocat din Oradea și soția sa, suspectați de uciderea mamei femeii, au fost prinși în Elveția

Un avocat din Oradea și soția sa, suspectați de uciderea mamei femeii, au fost prinși în Elveția
Publicat: 08/12/2012, 17:10
Actualizat: 06/04/2019, 02:32

Avocatul din Oradea și soția acestuia suspectați că au ucis-o pe mama femeii, după care au fugit, au fost prinși în Elveția, urmând să fie extrădați, după ce Curtea de Apel Oradea a emis, vineri, pe numele celor doi, mandate de arestare în lipsă, pentru omor calificat.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, procurorul Tiberiu Sighiartău, a anunțat, sâmbătă, că avocatul orădean Cosmin Moraru și soția acestuia, Krisztina Pazuric, dați dispăruți marți, au fost localizați și reținuți în Elveția, de unde urmează să fie extrădați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru a începe procedura de extrădare, magistrații Curții de Apel Oradea au analizat, vineri, cererile de arestare preventivă în lipsă formulate de procurori pe numele avocatului orădean Cosmin Moraru și al soției sale, Krisztina Pazuric, pentru suspiciuni de omor calificat, iar în urma dezbaterilor au admis solicitarea, pentru o perioadă de 10 zile.

„Pe baza indiciilor existente, procurorii au dispus, joi, începerea urmăririi penale împotriva celor doi, iar o zi mai târziu, la cererea procurorilor, Curtea de Apel Oradea a emis mandate de arestare, în lipsă, pe numele celor doi învinuiți, care se sustrag de la urmărire penală. Au fost emise și mandate europene de arestare, respectiv de urmărire internațională”, a spus Tiberiu Sighiartău.

Potrivit procurorului, cei doi au și fost localizați și reținuți de autoritățile judiciare elvețiene, motiv pentru care magistrații au început procedurile pentru extrădarea acestora.

Parchetul Curții de Apel Oradea a deschis, miercuri, o anchetă după ce avocatul orădean Cosmin Moraru, soția și soacra acestuia au fost dați dispăruți de marți, iar potrivit unor surse judiciare cei doi soți sunt suspectați că au ucis-o pe femeie și ar fi fugit.

„A fost constituit un dosar în care procurorii, împreună cu ofițeri ai Poliției Bihor, verifică indiciile și informațiile existente cu privire la dispariția de la domiciliu a avocatului Cosmin Moraru, a soției și a soacrei sale. În acest moment, nu putem confirma sau infirma săvârșirea unor fapte de violență, conexe presupuselor dispariții de mai sus, procedurile judiciare și verificările necesare stabilirii faptelor fiind în curs de desfășurare”, comunica purtătorul de cuvânt al instituției, procurorul Tiberiu Sighiartău.

Potrivit surselor judiciare citate, sesizarea privind dispariția celor doi soți a fost făcută inițial de o cunoștință a avocatului, căreia acesta i-a lăsat cheile, cerându-i să schimbe gresia și să tencuiască locuința.

Ulterior, părinții avocatului au confirmat fuga celor doi, speriați că acesta i-a căutat, luni, extrem de agitat, pretinzând că trebuie să plece deoarece este urmărit și îi așteaptă pe el și pe soția sa 30 de ani de închisoare.

Sursele citate au afirmat că echipaje polițiști și procurori au făcut primele cercetări în acest caz, găsind urme de sânge în locuința tinerilor.

De asemenea, polițiștii au audiat mai mulți martori, vecini ai avocatului, care l-ar fi văzut pe acesta înainte de dispariție, cu urme de sânge pe haine și cărând în spate un sac.

Cosmin Moraru este avocat în Baroul Bihor din 1999, iar soția acestuia, Krisztina, este profesoară la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, unde nu a mai fost văzută de două zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Simona Halep a primit un nou verdict. Diferența e enormă față de ce se știa:...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii