Un cunoscut canal TV va dispărea de la 1 august

Redactor:
Madalina Cerban
Un cunoscut canal TV va dispărea de la 1 august
Consiliul de Administrație (CA) al Societății Române de Televiziune (SRTv) a decis, marți, închiderea, de la 1 august, a televiziunii TVR News, și comasarea Direcției Știri cu Departamentul Emisiuni și Știri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.

CA al TVR a adoptat, în ședința de marți, noi măsuri de diminuare a cheltuielilor, în contextul în care Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat, luni, conturile operaționale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate – începând din anul 2005 – către bugetul de stat.

În acest moment, datoria fiscală a TVR se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei, potrivit unui comunicat remis, marți, agenției MEDIAFAX de reprezentanții Televiziunii Române.

Astfel, în ședința de marți, Consiliul de Administrație al TVR a decis închiderea, de la 1 august, a televiziunii TVR News, conținutul acesteia urmând să fie preluat de celelalte canale ale SRTv.

Tot în ședința de marți, a fost luată în discuție închiderea TVR HD și transformarea televiziunii TVR 2 într-una cu emisie de înaltă definiție.

CA a hotărât și comasarea Direcției Știri cu Departamentul Emisiuni și Știri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.

„Potrivit legislației în vigoare, în condițiile actuale, TVR nu poate efectua decât plățile aferente drepturilor salariale și datoriilor către stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activității TVR în scurt timp”, se spune în comunicatul TVR.

Potrivit sursei citate, în mod constant, administrația Televiziunii Române a făcut publică situația financiară a instituției, luând în același timp o serie de măsuri care să ducă la diminuarea cheltuielilor cu personalul și producția TV. Astfel, cheltuielile cu personalul au fost cu 15% mai mici în 2014 față de anul anterior, iar costurile de producție au scăzut cu 24% în cazul TVR 1 și cu 9% pentru TVR 2.

„Televiziunea Română a explicat cu argumente sustenabile, atât autorităților, cât și opinieii publice, cauzele care au condus la situația financiară foarte dificilă în care se află TVR și a atras atenția asupra necesității indexării taxei TV, principala sursă de venituri a televiziunii publice și a modificării legislației care afectează funcționarea TVR. Taxa TV din România nu a fost indexată la inflație în ultimii 12 ani și este cea mai mică din Europa, în condițiile în care costurile operaționale au crescut de la an la an”, se spune în același comunicat.

Conform sursei citate, la finalul anului 2014, datoriile totale ale TVR au scăzut cu peste 11% față de 2013, de la 787,8 milioane de lei la 699,4 milioane de lei. În decursul anului anterior, TVR a achitat la termen toate obligațiile la bugetul de stat, iar datoria fiscală a instituției a scăzut cu 12%, de la 511 milioane de lei în 2013, la 449 de milioane de lei. În 2014, nu mai puțin de 30% din veniturile aferente taxei TV au mers către bugetul de stat, precizează TVR.

„Conducerea TVR a făcut cunoscute sursele de deficit și numeroasele demersuri întreprinse pentru actualizarea cadrului legislativ în vederea unei finanțări corecte a televiziunii publice. În acest sens, a fost elaborată și lansată în dezbatere publică o propunere de proiect legislativ, document transmis comisiilor de specialitate din Parlamentul României și publicat pe site-ul tvr.ro”, se mai spune în comunicatul TVR.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide