Tudor Ciuhodaru transmite un mesaj dur autorităților: “Pandemia nu se rezolvă cu bâta, dosare penale și restricții!” Cadrul medical vine și cu o soluție

Tudor Ciuhodaru transmite un mesaj dur autorităților: “Pandemia nu se rezolvă cu bâta, dosare penale și restricții!” Cadrul medical vine și cu o soluție
Un cunoscut doctor din România transmite un mesaj dur autorităților: “Pandemia nu se rezolvă cu bâta, dosare penale și restricții!” Cadrul medic vine și cu o soluție
Publicat: 08/11/2020, 15:49
Actualizat: 08/11/2020, 15:52

Tudor Ciuhodaru, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Nicolae Oblu” din Iași, susține că pandemia de coronavirus nu va fi oprită cu dosare penale și restricții, fiind de părere că testarea în masă trebuie demarată rapid, mai ales că în mai puțin de o lună au loc alegerile parlamentare.  

Tudor Ciuhodaru oferă exemplul Slovaciei, care duminică testează pentru a doua oară întreaga populație a țării. Totodată, cunoscutul medic este dezamăgit că România nu adoptă strategia altor țări europene, care au reușit să țină sub control pandemia. Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.752 cazuri noi de coronavirus, dar și 86 de decese.

Evident că nu sunt suficiente măsurile. Nu s-a rezolvat nicio pandemie cu bâta şi dosare penale şi doar cu restricţii. Populaţia a respectat cât a putut de mult aceste reguli sanitare. Strategia actuală e greşită şi eşuată. Uitaţi-vă la câte cazuri avem la ATI. Şi gândiţi-vă că mai bine şi partea cu alegerile. Fac şi eu o sugestie. Dacă tot facem alegeri pentru că aşa vrem şi o să ne trezim cu nişte lucruri de neimaginat, poate luăm exemplul Slovaciei, care astăzi testează pentru a doua oară întreaga populaţie a ţării.

Poate trecem şi noi la strategia pe care o tot propun şi nu o aude nimeni. Să facem şi noi acea testare extinsă gratuită cu toţi cetăţenii români care se prezintă la alegeri. Mă întrebaţi de unde se ia COVID. Sunt calcule foarte clare, dacă am identificat 3 din 4 pacienţi cu coronavirus, nu am mai avea această creştere exponenţială. Dar nu ai cum dacă testezi puţin şi prost. Noi nu facem ce fac alte ţări europene”, a afirmat Tudor Ciuhodaru la România TV.

Adrian Marinescu, un cunoscut medic din România, avertizează: “Cel mai mult ar trebui să ne fie teamă de persoanele pe care le cunoaştem”

La rândul lui, Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din București, trage un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe români să se protejeze, în primul rând, de rude și apropiați.

Dacă nu luăm în calcul ziua de duminică, în sensul că se raportează mai puţine cazuri, dar la ce se întâmplă în aceste zile şi duminica sunt cazuri multe. Faptul că şi azi avem multe cazuri e un semnal de alarmă în mod clar. Virusul se ia de peste tot, dar sigur că sunt unele activităţi unde se ia mai uşor. Cel mai mult ar trebui să ne fie teamă de persoanele pe care le cunoaştem”, a declarat cunosctul medic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică