Un cuplu de lugojeni, arestați preventiv după ce au păcălit sute de persoane cărora le promiteau locuri de muncă în Germania

Un cuplu de lugojeni, arestați preventiv după ce au păcălit sute de persoane cărora le promiteau locuri de muncă în Germania
Publicat: 22/10/2012, 14:45
Actualizat: 29/07/2014, 16:56

Soții Barbu Petru și Mirabela din Lugoj au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Brașov, după ce au țepuit sute de persoane din toată țara cu promisiuni de slujbe bine plătite în Germania.

Credulii erau racolați pe internet, cu ajutorul unui site de oferte de locuri de muncă în străinătate deschis de cei doi. Soții Barbu le solicitau amatorilor de slujbe în străinătate între 40 și 50 lei, reprezentând taxă de intermediere. Banii erau colectați în patru conturi, unul pe numele lui Barbu Petru, celelalte pe numele unor persoane care acum sunt martore în dosar.

În plus, amatorilor li se solicitau copii ale actelor de identitate și de studii. La perchezițiile ulterioare, poliția a găsit documentele stocate în computerul familiei Barbu.

Prima reclamație pe numele celor doi soți din Lugoj a fost înregistrată în martie 2012 de către un brașovean păgubit. Polițiștii din Brașov au identificat 220 de victime ale cuplului din Lugoj, paguba totală înregistrată de aceștia ridicându-se la peste 10.000 de lei. Potrivit anchetatorilor,l numărul real al victimelor ar putea ajunge la 500. Soții Petru și Mirabela Barbu se află acum în arestul IPJ Brașov. Cei doi riscă până la 15 ani de închisoare, pedeapsă maximă pentru infracțiunea de înșelăciune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase