Un fost șef de la Băneasa și Otopeni, cercetat pentru abuz în serviciu, numit director la Compania Națională Aeroporturi București

Redactor:
Ioan Dornescu
Un fost șef de la Băneasa și Otopeni, cercetat pentru abuz în serviciu, numit director la Compania Națională Aeroporturi București
Sorinel Ciobanu, fost șef al aeroporturilor Băneasa și Otopeni, cercetat în trecut de DNA pentru abuz în serviciu, a fost numit director general interimar al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), care administrează aerogările Capitalei.

Decizia a fost luată vineri, în prima ședință a noului Consiliu de Administrație al Aeroporturi București.

Noii administratori au mai decis numirea în funcția de președinte CA al lui Dan Andrei, fost director în cadrul Ministerului Transporturilor pe segmentul aviației, se precizează într-un comunicat al companiei.

Ministerul Transporturilor a demis joi administratorii Aeroporturi București și a numit un CA interimar, a anunțat Fondul Proprietatea, acționar minoritar al companiei care administrează aeroporturile Capitalei, susținând că „există dovezi” că AGA a avut loc fără respectarea prevederilor legale.

Din noul Consiliu de Administrație fac parte, reprezentând Ministerul Transporturilor, Dan Andrei, Iulius Plaveti (fost președinte ANRE), Gabriel Dumitrașcu (directorul Direcției de Privatizări din Departamentul pentru Energie), Dragoș Brezeanu, Gheorghe Cătălin Radu (director al Departamentului de Aviație Civilă și Spațiu Aerian din Ministerul Transporturilor) și Adrian Toma, unul dintre șefii de sindicat de la Aeroporturi București.

Un loc în CA, alocat Fondului Proprietatea, a rămas vacant pentru că reprezentanții acționarului minoritar nu au participat la AGA, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situației.

Administratorii înlocuiți sunt Radu Merica (președintele CA), Liviu Radu (director general), Marius Bodea, Bogdan Găurean și Adrian Cighi.

Sorinel Ciobanu are o experiență de 20 de ani în aviație, între care zece ani la Aeroportul Internațional Otopeni. În perioada 2001-2005, Ciobanu a ocupat funcția de director general la Aeroportul Internațional Băneasa, iar ulterior a fost director al Aeroportului Internațional Otopeni.

În 2008, Ciobanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte cinci persoane, fiind acuzat că, în perioada în care era director la aeroportul din Băneasa, a aprobat un schimb de terenuri între Societatea Națională Aeroportul Internațional București – Băneasa (SN AIBB) și o persoană fizică prin care a adus societății un prejudiciu de peste patru milioane de euro.

În 2010, Ciobanu el a fost numit director general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, a cărui construcție nu începuse.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Loredana Groza, show pe internet cu posteriorul la vedere în timpul masajului! FOTO
Inchide