Un GIGANT american, investiție de jumătate de MILIARD de EURO în România. Nimeni n-a mai făcut asta până acum

Redactor:
Dan Straut
Un GIGANT american, investiție de jumătate de MILIARD de EURO în România. Nimeni n-a mai făcut asta până acum
Un GIGANT american, investiție de jumătate de MILIARD de EURO în România. Nimeni n-a mai făcut asta până acum

Fabrica din Otopeni va angaja suplimentar 300 de persoane și va fi una dintre primele fabrici unde se vor produce și exporta articole din tutun marca IQOS pe care reprezentanții Philip Morris le prezintă ca având „potențial de risc redus”.

Potrivit companiei, până în prezent „peste 2,9 milioane de fumători adulți din întreaga lume au înlocuit deja țigaretele cu IQOS, un produs care încălzește tutunul, nu îl arde.

Investiția de 490 de milioane de euro anunțată de Philip Morris va fi alocată pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS. Aceste rezerve din tutun sunt comercializate în prezent sub denumirea de HEETS. Totodată, investiția realizată la Otopeni presupune crearea de noi locuri de muncă pentru aproximativ 300 de persoane – suplimentar celor peste 670 de locuri de muncă existente deja în fabrică.

Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta. În 2017, fabrica va trece printr-o prima fază a transformării, care presupune instalarea de aparatură tehnologică nouă, cu ajutorul căreia va fi demarată producția. Până în 2020, în fabrica de la Otopeni va încheia procesul de transformare prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului.

„Cei peste 2,9 milioane de fumători adulți care au renunțat la fumat și au devenit utilizatori IQOS confirmă viziunea companiei de oferi o alternativă acestora. De aceea, este foarte important pentru noi să avem capacitatea de a răspunde acestor cerințe și de a veni în întâmpinarea lor cu produse fără fum”, a declarat Christos Harpantidis, directorul Philip Morris Balkans.

„Acesta este, în egală măsură, un proiect important nu doar pentru piața locală, ci și pentru utilizatorii IQOS din întreaga lume”, a completat Branislav Bibic, director general Philip Morris România.

În alocuțiunea sa, premierul Mihai Tudose s-a arătat impresionat de cifra investiției și de numărul de locuri de muncă create și a spus că „firmele mari se urmează unele pe altele”, astfel încât este de așteptat ca și alți investitori străini să vină în România.

Fabrica din Otopeni va fi a treia fabrică Philip Morris International care va produce rezerve din tutun – HEETS. Cel mai recent anunț de investiție în construirea unei fabrici Philip Morris International, care să producă astfel de produse, a fost făcut în luna iunie a acestui an, în Germania.

Anterior, în octombrie 2016, compania a finalizat prima sa fabrică de producție a rezervelor din tutun, în Crespellano (Bologna, Italia). Prima țară în care au fost produse HEETS, la scară mică, a fost Elveția, la Centrul de Dezvoltare Industrială din Neuchâtel. Până la finalul anului 2018, Philip Morris International planifică să aibă o capacitate anuală totală de producție de aproximativ 100 de miliarde de unități.

IQOS este un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia se pot utiliza produsele fără fum ale Philip Morris International și răspunde noilor cerințe și preferințe ale fumătorilor adulți. Acest produs încălzește tutunul în loc să îl ardă și a fost lansat în 2014, fiind disponibil până în acest moment în orașe importante din peste 25 de piețe la nivel global.

Începând cu anul 2008, Philip Morris International a angajat peste 400 de oameni de știință și a investit peste trei miliarde de dolari în cercetare si în dezvoltarea de noi produse. „Rezultatele cercetărilor, care au evaluat potențialul de risc redus al IQOS sunt foarte promițătoare, iar compania împărtășește în mod deschis metodologiile, stadiile studiilor, precum și concluziile lor, pentru a fi reexaminate și verificate independent de către terți”, se arată într-un comunicat al companiei.

Philip Morris International Inc. (PMI) este unul dintre liderii mondiali al industriei de tutun, deținând șase dintre top 15 mărci și produse la nivel internațional, comercializate în peste 180 de piețe. PMI folosește termenul de „produse cu potențial de risc redus” pentru produsele care prezintă, este probabil să prezinte sau au potențialul să prezinte un risc mai scăzut de a afecta în mod negativ fumătorii care utilizează aceste produse în loc să continue să fumeze.

În 1993, Philip Morris International a deschis o reprezentanță oficială în București și, patru ani mai târziu, compania a început construcția fabrici din Otopeni. Philip Morris, în România, comercializează astăzi aproape 40 de variante de mărci și are peste 800 de angajați. În 2015, compania a lansat tehnologia IQOS pe plan local, făcând parte din strategia pentru produse cu potențial de risc redus.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum vor arăta noile tramvaie ale Bucureștiului. Sunt produse în România, 100 vor fi cumpărate...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Expert în vaccinuri: Vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Horoscop 18 aprilie 2021. Zodia care are nevoie urgentă de relaxare
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×