Un grup german cu peste 20.000 de angajați în România anunță pierderi nete de 741 milioane euro din cauza pandemiei

Un grup german cu peste 20.000 de angajați în România anunță pierderi nete de 741 milioane euro din cauza pandemiei
Publicat: 06/08/2020, 10:49

Grupul german Continental AG a raportat, miercuri, pierderi nete de 741 milioane euro în T2 2020, din cauza declinului cererii, pe fondul pandemiei de Covid-19. În România, Continental are peste 20.000 de angajați.

Al doilea mare producător european de componente auto și anvelope, Continental, care înregistrase un profit net de 484,8 milioane euro în perioada aprilie-iunie 2019, a fost zdruncinat de scăderea cu 45% a producției de vehicule pe plan global, în T2 2020, trimestrul afectat profund de pandemia de coronavirus, scrie incont.stirileprotv.ro.

Compania și-a redus costurile fixe cu peste 400 milioane euro, față de aceeași perioadă a anului 2019. Pe ansamblul lui 2020, Continental își va diminua costurile fixe cu peste 5 procente și investițiile cu peste 25 de procente.

Cea mai gravă criză de la Al Doilea Război Mondial

„În contextul celei mai grave crize cu care se confruntă industria auto de la Al Doilea Război Mondial, am avut o evoluţie mai bună decât a pieţei. Eforturile noastre în vederea reducerii costurilor au fost semnificative şi rapide”, a apreciat directorul general Elmar Degenhart, potrivit Agerpres.

„Deşi mediul de afaceri s-a îmbunătăţit substanţial în cursul trimestrului doi din 2020, se menţin incertitudinile ridicate din cauza efectelor pandemiei. Prin urmare, este dificil să estimăm posibilele consecinţe negative asupra producţiei, a lanţului de furnizare şi a cererii şi nu putem previziona ce rezultate vom înregistra în 2020″, se arată într-un comunicat al Continental.

Peste 20.000 de angajați în România

Grupul Continental, cu peste 240.000 de angajați, este afectat de încetinirea vânzărilor de automobile la nivel global și de trecerea de la mașinile pe benzină și motorină la cele hibride și electrice.

Cele cinci divizii Continental sunt reprezentate și în România. Continental deține șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Continental are peste 20.000 de angajați pe piața locală.

Recent, Continental a anunțat că a finalizat lucrările de extindere a centrului de cercetare și dezvoltare din Iași, în urma unei investiții de 27 milioane de euro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase