Un interlop cămătar nu mai vrea să stea în celulă cu tânărul arestat pentru propagandă ISIS: Vrea să mă convertească

Un interlop cămătar nu mai vrea să stea în celulă cu tânărul arestat pentru propagandă ISIS: Vrea să mă convertească
Publicat: 20/12/2016, 20:00
Actualizat: 07/06/2018, 22:16

Colegul de celulă al lui Constantin Luigi Boigea, arestat preventiv pentru propagandă ISIS, este Titi Sgârcitu, arestat într-o cauză a DIICOT. Acesta a cerut să fie mutat din celulă pentru că tânărul ar fi încercat să îl convină să treacă la islamism, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Procurorii au dispus, pe 9 decembrie 2015, măsura controlului judiciar față de Constantin Luigi Boicea, măsură pe parcursul căreia tânărului i s-a interzis să acceseze internetul prin utilizarea de sisteme/dispozitive informatice având conexiunea de date activă. Măsura a fost luată deoarece tânărul era acuzat la acea vreme de propagandă jihadistă.

Potrivit DIICOT, pe întreaga perioadă, tânărul a încălcat în mod sistematic măsura controlului judiciar, inclusiv după data de 24.09.2016 când a devenit major, și a continuat să acceseze site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți, aparținând organizației teroriste Daesh/Stat Islamic.

Mai exact, a încercat să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai respectivei organizații teroriste pentru a obține sprijin logistic și financiar pentru săvârșirea unui act de terorism.

” Începând cu anul 2015 și până în prezent, inculpatul Boicea Luigi Constantin a participat la activitățile de instruire și pregătire desfășurate on-line de organizația teroristă Daesh/Stat Islamic pe site-uri de profil ce cuprind atât elemente ale procesului de însușire de către individ a cunoștințelor privitoare la materialele necesare, modul de asamblare și funcționare, efectele și măsurile de siguranță necesare a fi avute în vedere cu ocazia manipulării și utilizării diferitelor categorii de mijloace distructive, arme de foc, materii și dispozitive explozive standardizate sau improvizate, muniții, etc, cât și componente ale procesului de pervertire a afectivității individului prin asimilare vizuală, conștientizare și asumare personală a consecințelor pe care utilizarea în public a unor astfel de mijloace le poate produce în mod efectiv asupra persoanelor, ca parte a procesului de pregătire psihologică a viitorilor combatanți pentru săvârșirea unor acte de terorism”, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, publicat pe site-ul instituției.

Astfel, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus extinderea cercetărilor, începerea și continuarea urmăririi penale față de Constantin Luigi Boicea sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munițiilor, explozivilor, în scopul comiterii unui act de terorism. În urma noilor acuzații, judecătorii au decis arestarea lui preventivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
Un român beat a vrut să coboare din avion chiar înainte de decolare și a...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Momentul când DJ Lalla se îndreaptă spre plajă, surprins în imagini. Ultimele clipe din viaţa...
2023: Se poate circula cu o copie după permisul auto? Ce se întâmplă dacă prezinți...
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Simona Halep s-a dopat! Lovitură finală din România: Ea trebuie să plătească
Delia, la un pas de tragedie la iUmor. Și-a pus viața în pericol de dragul...
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse