Un nou dosar penal pentru Abdullah Atas. Turcul și alte trei persoane, arestați preventiv pentru evaziune de 1,5 milioane de euro

Un nou dosar penal pentru Abdullah Atas. Turcul și alte trei persoane, arestați preventiv pentru evaziune de 1,5 milioane de  euro
Publicat: 18/09/2015, 17:05
Actualizat: 18/09/2015, 18:11

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a admis cererea procurorilor Parchetului Capitalei și a emis pe numele celor patru mandate de arestare preventivă.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel București, instanță care va decide dacă aceștia rămân în arest preventiv, vor fi cercetați în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, arestat preventiv după ce a intrat cu mașina într-un polițist de la Rutieră, și ceilalți trei suspecți au fost reținuți joi, în dosarul de evaziune fiscală.

Anchetatorii au făcut 12 percheziții în București și Ilfov, la care domiciliile suspecților și ale asociaților unor firme fantomă, precum și sediile firmelor vizate în cauză și punctele de lucru ale acestora, fiind duse la audieri 18 persoane.

Surse din Poliție au declarat că printre firmele percheziționate a fost și cea a lui Abdullah Atas, Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat.

Abdullah Atas a fost scos din Arestul Poliției Capitalei și dus în fața anchetatorilor, în dosarul de evaziune fiscală.

„Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, instrumentează un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, față de cinci cetățeni turci, administratori a trei societăți comerciale, ce dețin o poziție importantă pe piața românească, în comerțul cu obiecte și corpuri de iluminat”, a arătat Poliția Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 – 2015, cei cinci administratori de firme au introdus în țară, din spațiul extra și intracomunitar, cantități importante de obiecte și corpuri de iluminat, pe care le-au vândut atât către alți distribuitori cât și prin intermediul magazinelor proprii, situate în București și Ilfov.

„Pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit și a TVA aferente veniturilor realizate, suspecții au creat circuite comerciale fictive, înregistrând în contabilitate cheltuieli nereale, reprezentând fie achiziții de la firme cu comportament de tip fantomă, fie achiziții supraevaluate, ale întregului fond de comerț, al unor societăți controlate prin interpuși și aflate în insolvență sau lichidare”, a precizat Poliția Capitalei.

Firmele fantomă erau administrate de persoane de condiție modestă, fără studii, unele dintre acestea având sediul în comuna Sintești, județul Ilfov și fiind implicate și în alte scheme evazioniste.

În cinci ani, în contabilitatea societăților vizate au fost înregistrate facturi fiscale fictive în valoare de peste patru milioane de euro, fiind produs un prejudiciu bugetului de stat de 1,5 milioane de euro, susțin anchetatorii.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul București, fiind acuzat de omor calificat, după ce, în 2 august, a intrat cu mașina în polițistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, acesta decedând după aprtoape trei săptămâni, din cauza multiplelor traumatisme suferite. Anchetatorii au stabilit că Abdullah Atas avea, la momentul accidentului rutier, o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu 180 – 200 de kilometri la oră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață