Un oraș chinezesc cu 13 milioane de locuitori se închide după depistarea a 18 cazuri de COVID-19

Un oraș chinezesc cu 13 milioane de locuitori se închide după depistarea a 18 cazuri de COVID-19
Un oraș chinezesc cu 13 milioane de locuitori se închide după depistarea a 18 cazuri de COVID-19 / Sursă Foto: Profimedia - Ilustrativ
Publicat: 05/07/2022, 22:35
Actualizat: 05/07/2022, 22:35

Oraşul Xi’an din nordul Chinei, poreclit şi Oraşul armatei de teracotă, în care domiciliază nu mai puțin de 13 milioane de cetățeni, urmează să intre, miercuri, din nou, în lockdown. Decizia a fost luată după ce autorităţile locale au depistat 18 cazuri de coronavirus.

Potrivit AFP, restaurantele, barurile, lăcaşuri de cult şi cluburile de karaoke se vor închide din nou pentru o săptămână în marele oraş Xi’an din nordul Chinei. Şcolile primare şi grădiniţele îşi vor închide şi ele porţile.

Metropola cu 13 milioane de locuitori, fostă capitală imperială, este cunoscut în lumea întreagă pentru celebra sa „armată de teracotă”, ce datează din epoca primului împărat al Chinei.

China, printre ultimele țări de pe glob care încă aplică strategia „zero COVID”

China este una dintre ultimele ţări din lume care aplică încă strategia „zero COVID” pentru a combate epidemia de coronavirus. Strategia constă în campanii masive de depistare, carantină obligatorie în cazul unui test PCR cu rezultat pozitiv şi lockdownuri ţintite.

Executivul comunist consideră că această politică sanitară este necesară pentru a proteja resursele medicale, limitate în anumite zone, şi pentru a le apăra pe persoanele vârstnice, în rândul cărora rata de vaccinare este relativ scăzută.

Autoritățile din metropolă au anunţat de sâmbăta trecută un număr de 18 cazuri pozitive asociate variantei virale Omicron, potrivit autorităţilor locale.

Zhang Xuedong, un oficial municipal cu rang înalt, a anunţat marţi în faţa reprezentanţilor presei aplicarea pentru şapte zile „a unor măsuri de control” concepute pentru a evita „fluxul de persoane” şi, deci, creşterea numărului de infectări.