VIDEO | Un pilot supranumit „Fantoma Kievului” ar fi doborât, singur, șase avioane militare rusești

VIDEO | Un pilot supranumit „Fantoma Kievului” ar fi doborât, singur, șase avioane militare rusești
Captură video
Publicat: 26/02/2022, 11:42
Actualizat: 26/02/2022, 11:59

Un pilot militar ucrainean a cărui identitate nu se cunoaște și care a fost supranumit în spațiul public drept „ Fantoma Kievului” este descris drept un erou al aerului după ce ar fi scos din luptă, de unul sigur, mai multe avioane inamice. Informațiile nu au fost, însă, confirmate și de surse oficiale. 

Informaţii neconfirmate au devenit virale pe Twitter, cu un videoclip care a făcut cinci milioane de vizualizări, din care reiese că un pilot de vânătoatre ucrainean doboară şase avioane ruseşti, potrivit Washington Examiner.

În imaginile respective apere un avion ucrainean MiG-29, care care survolează mai multe oraşe din Ucraina.

Dacă povestea se dovedește a fi reală, pilotul ar putea câştiga titlul de „as de luptă” pentru doborârea a cinci sau mai multe avioane inamice.

Ucraina anunță moartea a 3.500 de militari ruși

Statul Major al Armatei Ucrainei susţine, într-un comunicat remis sâmbătă dimineaţă, că a ucis 3.500 de soldaţi ruşi şi luat prizonieri alţi 200.

De asemenea, peste 102 tancuri ar fi fost distruse de forţele ucrainene. Pierderile estimate ale Rusiei la ora 7:00, 26 februarie, potrivit armatei ucrainene: – 102 tancuri; – 536 vehicule blindate de luptă; – 14 avioane; – 8 elicoptere; – 15 tunuri; – 1 sistem de apărare antiaeriană Buk.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase