Un poliţist din Mehedinţi, amenințat cu moartea de patronul unui restaurant: „De faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’!”

Un poliţist din Mehedinţi, amenințat cu moartea de patronul unui restaurant: „De faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’!”
Publicat: 06/12/2021, 13:12
Actualizat: 06/12/2021, 13:13

Un poliţist din Mehedinţi a fost amenințat de patronul unui restaurant din centrul orașului Strehaia. Bărbatul era nemulțumit de faptul că agentul de poliție a oprit petrecerea care se desfășura în incinta localului.

„Poliţistul, singur în serviciu, din lipsă de personal, se deplasează la restaurant, ajunge în interior si toţi mesenii sunt cu lecţia învăţată, fiecare spune că nu se cunoaşte cu celălalt şi că au venit individual să servească masa la restaurant. Colegul nu reuşeşte să identifice suficiente probe pentru a putea stabili cu certitudine că este vorba despre o petrecere privată, interzisă la acel moment, însă o parte din cei prezenţi încep să părăsească localul. Apoi poliţistul le pune în vedere angajaţilor restaurantului că dacă va putea proba suspiciunea conform căreia a fost organizată o petrecere, interzisă de contextul pandemic, îi va sancţiona contravenţional, după care părăseşte localul în cauză”, anunţă Sindicatul Europol.

În timp ce se îndrepta spre casă (ora 23.00), agentul a fost sunat de patronul restaurantului la care a fost în urmă cu puțin timp pentru a efectua verificări.

Bărbatul i-a cerut polițistului să-i îi spună unde e, cu scopul de a se întâlni. Polițistul refuză, apoi patronul din Strehaia se dezlănțuie la adresa lui, iar printre altele îi spune: „Iți tai capul futu-ți rasa mă-tii, vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu îți tai capu’!”

„De faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’!”

Poliţist: Cine eşti de tot mă suni? Patron: Bă, Ionuţ sunt, Cîmpeanu. Nu că „cine eşti?”! Poliţist: Aşa, şi ce vrei? Patron: Unde eşti? Să mă întâlnesc cu tine în seara asta. Poliţist: Unde vreau eu, nu ai ce să te întâlneşti cu mine. Patron: Bă …. tu aşa vorbeşti cu mine? Poliţist: Vezi că, cred că ai greşit numărul, nu ştiu dacă ştii cu cine vorbeşti. Patron: Ba da…vorbesc cu un prost, handicapat. Poliţist: Cum mă cheamă? Ia zi dacă ştii cu cine vorbeşti. Patron: Ca pe mumă-ta te cheamă, zi unde eşti!? Poliţist: Unde vreau eu, acolo sunt. Patron: Bă prostule, oricum te găsesc în noaptea asta! Poliţist: Şi ce vrei să-mi faci dacă mă găseşti? Zi că vin la tine. Patron: Hai zi, zi unde eşti că vin eu… [Invective] Poliţist: Păi ce vrei mă să-mi faci că să vin. Patron: Băi prostule, fii atent aici, îţi spun pentru ultima oară. Dacă vreodată te mai apropii de familia mea la 3 kilometri, poţi să mă înregistrezi şi cu mumă-ta şi cu tac-tu şi cu cine vrei. Îţi tai capul … [Invective], vin şi te iau din pat, şi acolo la tine, de faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’! Poliţist: Aaa, asta are legătură cu faptul că am venit acum să stricăm evenimentul? Patron: Da bă … [Invective] Poliţist: Îţi mulţumesc frumos!

La un moment dat, soția patronului de restaurant intervine în discuție, care vorbește despre un aspect pe care doar șefii agentului îl cunoșteau, respectiv că nu ar fi efectuat cercetarea la fața locului în cazul unui accident din trecut. Asta pentru că polițistului nu-i venise avizul de poliție judiciară și nu avea voie să efectueze această activitate. Un alt indiciu zdrobitor cu privire la faptul că șefii Poliției din Mehedinți discută aspecte operative, profesionale cu „sponsorii” lor.

A doua zi dimineață, polițistul își anunță șefii cu privire la amenințările la care a fost supus, însă aceștia l-au repezit și i-ai transmis mesajul subliminal de a nu face nimic, spunându-i că „acestea sunt riscurile meseriei”. În aceeași zi, duminică, polițistul se prezintă la sediul unității de poliție pentru a intra din nou în serviciu la ora 14:00 și constată cu surprindere că este planificat să își exercite atribuțiile de serviciu exclusiv în localitățile din afara orașului Strehaia. Neoficial, modificarea s-a produs pentru că același patron mai avea pregătite niște evenimente private și nu trebuia să fie deranjat.

A treia zi, luni, agentul constată că nu este căutat de niciun șef ierarhic, cu toate că a depus acel raport amănunțit referitor la ce a constatat la restaurantul în cauză și la amenințările cu moartea la care a fost supus. Apoi se interesează dacă șefii au respectat procedura și au înregistrat dosar penal pentru infracțiunea de „ultraj” și află că nu. Pe cale de consecință, agentul de poliție depune personal plângerea la parchet, însă un apropiat îi spune că ar fi mai bine să o lase moartă, pentru că patronul restaurantului respectiv își petrece timpul mergând la fotbal, săptămânal, atât cu șeful său de la Strehaia cât și cu șeful Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți.

După numai câteva zile, agentul este chemat la Control Intern pentru a i se comunica faptul că s-a depus o plângere penală împotriva sa de către patronul localului în cauză. Acesta susține în plângerea formulată că în toamna anului trecut, colegul nostru l-ar fi oprit și i-ar fi cerut șpagă să nu îl testeze cu etilotestul. Plângerea a fost înregistrată după ce agentul l-a reclamat pe patronul în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj”. Probabil că la acest moment vă întrebați și voi, ca și noi, cine l-a „sfătuit” pe patron să procedeze în această manieră. Răspunsul este, într-adevăr, greu de anticipat.

De atunci au trecut luni bune, fără ca măcar să fie efectuat vreun act de urmărire penală în plângerea formulată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj”. Tânărul agent este nimeni altul decât Robert Popa. Același polițist pe care îl lăudam că a donat daunele morale pretinse unui „bombardier” din Strehaia, în cuantum de 5000 lei, care l-a amenințat după ce colegul nostru i-a reținut permisul de conducere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia