Un pompier aflat în timpul liber a salvat o femeie din apele Crișului Repede

Un pompier aflat în timpul liber a salvat o femeie din apele Crișului Repede
Publicat: 04/08/2015, 13:22
Actualizat: 04/08/2015, 13:55

Luni seară, un apelant al numărului 112 a sesizat ISU Crișana cu privire la faptul că o femeie a fost văzută căzând de pe Podul Decebal, în apele Crișului Repede, scrie bihon.ro.

La locul respectiv au fost mobilizate de urgență un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea și echipajul de terapie intensivă al SMURD Oradea.

Până la sosirea forțelor de intervenție, un subofițer din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, care se afla în acel moment în zonă și un salvator civil au intrat în apele Crișului Repede pentru a salva victima. Plutonierul Lipai Mihai a adus-o la mal, la câteva minute de la producerea evenimentului, parcurgând cu aceasta înot o porțiune în care apa avea o adâncime de doi metri.

Femeia, în vârstă de 42 de ani, aflată în stop cardio-respirator, a fost resuscitată de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult