Un procuror din Galați, primul candidat înscris pentru șefia DNA

Publicat: 21/08/2018, 13:54

Paula Tănase, procuror în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, și-a depus candidatura pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), potrivit ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat, pentru agenția de presă Mediafax, că Paula Tănase, procuror în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, și-a depus candidatura la selecția organizată de Ministerul Justiției pentru funcția de șef al DNA.

Paula Tănase a absolvit Facultatea de Drept de la Iași în 1996, al cărei rector este Tudorel Toader. Acesta a fost, începând cu 1990, pe rând, asistent, lector, conferențiar și profesor universitar acolo.

Procuroarea din Galați este vicepreședinte al Asociației Magistraților din România. Potrivit calendarului anunțat de ministerul Justiției, lista candidaților care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviurilor se vor afișa la sediul ministerului și se vor publica pe pagina de internet a acestuia pe 29 august 2018, urmând ca procurorii participanți la selecție să susțină, în perioada 03 – 05 septembrie 2018, un interviu cu Tudorel Toader, iar pe 6 septembrie să fie anunțate rezultatele selecției.

Este cea de-a doua campanie de selecție demarată de instituția condusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, după ce ministrul Justiției a anunțat că niciunul dintre cei patru candidați înscriși în prima rundă nu întrunește condițiile necesare. Cei patru candidați înscriși pentru postul de procuror-șef DNA și care au fost respinși de Tudorel Toader au fost Florentina Mirică, procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror șef adjunct al DNA și Elena Grecu, procuror șef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Funcția de procuror-șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult