• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Un român de 50 de ani a murit într-un tramvai. SMURD-ul a încercat să-l salveze timp de 40 de minute

Un român de 50 de ani a murit într-un tramvai. SMURD-ul a încercat să-l salveze timp de 40 de minute
Mai multe pe gandul.info

Un bărbat de 50 de ani din orașul Galați a murit miercuri seara într-un tramvai. El călătorea cu vehiculul electric al societății locale în momentul când i s-a făcut rău și a leșinat. Ceilalți călători au sunat la numărul unic de urgență 112 iar echipajul SMURD a sosit imediat la fața locului deoarece incidentul s-a produs chiar în vecinătatea Spitalului de Urgență Sf. Apostol Andrei din Galați.

Medicii care au răspuns apelului de urgență au încercat să resuscite victima chiar în tramvai. Intervenția a durat aproape o oră, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat. Ulterior s-a stabilit că decesul a survenit în urma unui stop cardio respirator.

„Un bărbat de 50 de ani care circula cu tramvaiul și căruia i s-a făcut rău a fost observat de un pasager care a sunat la 112. Acolo s-a deplasat un echipaj SMURD care a efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute dar fără succes. S-a declarat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

La fața locului au ajuns mai mulți polițiști, inclusiv criminaliști care trebuie să stabilească dacă este vorba despre o moarte suspectă.

Circulația auto pe strada pe care s-a produs incidentul s-a desfășurat cu dificultate aproximativ două ore, perioadă în care traficul a fost dirijat de polițiști de la Serviciul Rutier. Tramvaiele, în schimb, au fost blocate pentru a permite medicilor să facă manevre de resuscitare și polițiștilor să deruleze primele cercetări.

„Stimați călători, vă anunțăm că tramvaiele care deservesc traseele nr.7 si 39 prezintă întârzieri în graficul de circulație din cauza unor evenimente independente de noi. Întrucât un călător aflat într-un tramvai care circula pe traseul nr.39 a acuzat stări de rău a fost necesară intervenția echipelor SMURD. Blocajul s-a creat pe strada Frunzei, în zona Mc Donalds”, se arată într-un comunicat de presă al societății de transport public din Galați.

Cercetările vor continua pentru a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care s-a produs decesul bărbatului din tramvai.

FOTO: www.monitoruldegalati.ro

Inchide