Un șofer beat din județul Alba a omorât un om cu mașina și a fugit, spunând că a găsit victima căzută pe drum

Un șofer beat din județul Alba a omorât un om cu mașina și a fugit, spunând că a găsit victima căzută pe drum
Publicat: 12/11/2019, 12:43

Polițiștii din Alba au fost anunțați luni seara, prin 112, că pe o stradă din localitatea Cergău este o persoană căzută pe drum.

La fața locului a fost găsit un bărbat de 61 de ani, din Cergău, care avea o lovitură la cap, dar era conștient, iar ulterior echipajul SMURD a constatat că bărbatul era rănit și la picioare.

La scurt timp starea bărbatului s-a agravat, i s-au făcut fără succes manevre de resuscitare, fiind declarat decesul.

Polițiștii au constatat că bărbatul a fost victima unui accident rutier și l-au identificat pe autorul acestuia – un tânăr de 25 de ani, din comuna Cergău. Acesta a sunat la 112 și a spus că a găsit victima căzută pe drum după care, în încercarea de a scăpa de răspundere, s-a ascuns cu mașina pe un drum de la marginea satului.

La testarea șoferului pentru consum de alcool a rezultat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge.

Tânărul este cercetat pentru ucidere din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase