Un stil NAZIST, agresiv și dur! Sebastian Ghiță o acuză pe Kovesi că i-a cerut SĂ PLĂTEASCĂ avionul pentru aducerea lui Popa din Indonezia

Un stil NAZIST, agresiv și dur! Sebastian Ghiță o acuză pe Kovesi că i-a cerut SĂ PLĂTEASCĂ avionul pentru aducerea lui Popa din Indonezia
Publicat: 10/12/2018, 10:51

Adina Florea este procurorul din cadrul Secției de anchetă a magistraților desemnat să se ocupe de denunțul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiță contra Laurei Codruța Kovesi. Afaceristul a susținut că fostul procuror-șef DNA i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea lui Nicolae Popa.

Adina Florea a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX , că ea este procurorul din cadrul Secției de anchetă a magistraților desemnat să se ocupe de denunțul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiță contra Laurei Codruța Kovesi.

Sebastian Ghiță a anunțat la RomâniaTV că a reclamat-o pe Laura Codruța Kovesi la Secția pentru anchetarea magistraților și o acuză de constituire de grup infracțional organizat. Afaceristul susține că fosta procuror șef al DNA i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea lui Nicolae Popa din Indonezia.

„Am dat bani pentru că mi-a cerut doamna Kovesi. La acel moment, nu am perceput-o ca fiind o chestiune așa cum este, ca fiind mită. Era procurorul general al României, știți cum au fost vremurile. Kovesi – mai în glumă, mai în serios – spunea și ce avantaje ai dacă te ai bine cu ea și ce rele poți să pățești. Kovesi a cerut suma personal, a avut discuția personal cu mine și viza interesul ei personal. Kovesi are un stil de-a face lucrurile, așa, nazist, extrem de agresiv și dur,” s-a plâns Sebastian Ghiță.

El susține că factura prin care a fost plătit avionul a apărut de curând, la un control al Antifraudei.

„Săptămâna trecută am aflat faptul că există un raport al Antifraudei de care n-am știut. La momentul acela, nu am avut factura, ci doar am menționat-o. Acea firmă a fost obligată să scoată acea factură de la cheltuieli și acel control de la Antifraudă a făcut un raport în care a rămas menționat numărul facturii, data, suma și beneficiarul. Și atunci, dintr-o dată, am avut dovada,” a adăugat Ghiță.

Fostul deputat a precizat că denunțul său a fost depus pe 3 decembrie și deja au început audieri în această cauză.

„Nu cred că e străină informația că doamna Kovesi a mințit când a spus că nu se cunoștea cu mine, că nu a fost la mine acasă și că nu a avut o relație cu mine. Ce cred eu, mai grav, este cum a acționat ulterior. Cum după aceea a încercat zi de zi, lună de lună, să își construiască acest grup de lucru cu care să își permită aproape orice în societate. Să aresteze pe oricine, să facă dosare oricui și să domine ilegal societatea.(…) Toți ne miram cum aceste dosare ajungeau la Onea și la Negulescu. Ați văzut mesajele WhatsApp ale lui Negulescu cu doamna Kovesi, am auzit cu toții înregistrările. Șefa acestui grup organizațional era doamna K. Doamna K era doamna Kovesi.(…) Iată că a venit momentul ca procurorii de la Parchetul General să ancheteze și activitatea acestei doamne,” a declarat Ghiță, la România TV.

La începutul anului trecut, Sebastian Ghiță dezvăluia că avionul cu care a fost adus Nicolae Popa din Indonezia a fost plătit de o firmă privată. „O firmă de construcții din Ploiești, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducererea lui Nicolae Popa, fostul director FNI, din Indonezia. O firmă privată, la cererea statului român și a doamnei Kovesi, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI și aș vrea să o întreb pe Kovesi: Ce operațiune e asta? Suntem vinovați de spălare de bani? E doar dânsa? Doar eu? Am trimis noi polițiști în Indonezia?”, susținea la acea vreme Ghiță.

Ulterior, Nicolae Popa a confirmat că a fost adus în țară cu un avion privat care plecase spre Jakarta gol. Popa fusese condamnat în lipsă, în anul 2000, la 15 ani de închisoare pentru fraudă, iar în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbușirea Fondului Național de Investiții, în urma căreia mai mult de 100.000 de români și-au pierdut banii investiți, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensații. Popa a fost adus în țară din Jakarta în anul 2011.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația