Un trenuleţ electric de agrement s-a răsturnat, la Bistrița. Trei fetițe au ajuns de urgență la spital

Un trenuleţ electric de agrement s-a răsturnat, la Bistrița. Trei fetițe au ajuns de urgență la spital
Sursa FOTO: bistriteanul.ro
Publicat: 08/08/2022, 20:36
Actualizat: 08/08/2022, 21:00

Un incident șocant s-a produs în această după-amiază în Bistrița. Trei fetițe, cu vârste cuprinse între 10 şi 11 ani, care se aflau în trenuleţul electric de agrement achiziţionat de Primăria Bistriţa, au fost rănite și au ajuns la spital după ce vehiculul respectiv s-a răsturnat.

Trenulețul care circula pe o alee din Parcul Municipal din oraș s-a răsturnat într-o curbă, la finalul traseului, chiar sub ochii părinților, care așteptau să ia copiii. Părinții au sărit imediat să scoată copiii prinși în vagonul răsturnat și au repus ultimul vagon pe roți.

Alții au sunat la 112 și au solicitat ambulanțele pentru a acorda îngrijirile medicale.

Trei fetiţe s-au ales cu multiple contuzii şi au fost transportate la UPU Pediatrie pentru investigaţii suplimentare, potrivit informațiilor transmise de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Din informațiile oferite de martorii de la fața locului, cel de-al doilea vagon al trenulețului s-ar fi răsturnat.

Potrivit rpesei locale,  se pare că vehiculul circula cu viteză prea mare, nu cu 5 km/h, așa cum este recomandat.

Dosar Penal deschis de polițiștii bistrițeni

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în urma celor întâmplate și acum fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

„În această după-masă, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa au intervenit în Parcul Municipal Regele Mihai I, unde a fost semnalată producerea unui eveniment. Din primele date, una dintre remorcile unui vehicul de agrement special destinat transportului de copii, condus de un tânăr de 27 de ani, din Zagra, s-a răsturnat.

În urma incidentului, trei pasageri minori, de 11 şi respectiv 10 ani, au fost răniţi, fiind ulterior transportaţi la spital. Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă, urmând sa stabilească cauzele şi împrejurările producerii evenimentului”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Se pare că trenuleţul electric, achiziționat de Primăria Bistriţa, a fost pus în funcţiune la sfârşitul lunii iunie şi a costat municipalitatea peste 200.000 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase