Uniunea Europeană va trimite un nou ajutor militar de 500 de milioane de euro Ucrainei

Uniunea Europeană va trimite un nou ajutor militar de 500 de milioane de euro Ucrainei
Sursă foto: Profimedia
Publicat: 13/05/2022, 12:49

Șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, a declarat vineri că Uniunea Europeană va oferi Ucrainei un nou sprijin militar în valoare de 500 de milioane de euro și că este încrezător că se va ajunge la un acord în zilele următoare pentru a conveni asupra unui embargo a petrolului rusesc, transmite Reuters.

Adresându-se reporterilor la reiuniunea miniștrilor de externe G7 din nordul Germaniei, Borrell a spus că sprijinul militar va fi pentru arme grele precum tancuri și artilerie și va duce ajutorul blocului la aproximativ 2 miliarde de euro.

„Un nou impuls pentru sprijinul militar. Va fi mai multă presiune asupra Rusiei cu sancțiuni economice și continuarea izolării internaționale a Rusiei și contracararea dezinformării”, a spus el.

Borrell a spus că este, de asemenea, optimist că un embargo UE asupra petrolului rusesc ar putea fi, de asemenea, convenit în zilele următoare.

„Sunt sigur că vom avea un acord. Avem nevoie de el și îl vom avea. Trebuie să scăpăm de dependența de petrol din Rusia”, a spus el. „Dacă nu există un acord la nivelul ambasadorilor, atunci luni, când se adună miniștrii, ei trebuie să dea impulsul politic”.