Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași anunță că nu are sală disponibilă pentru lansarea cărții lui Iohannis. Semnat, Tudorel Toader/ Curtea Veche: Instituția a refuzat să găzduiască evenimentul

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza din Iași anunță că nu are sală disponibilă pentru lansarea cărții lui Iohannis. Semnat, Tudorel Toader/ Curtea Veche: Instituția a refuzat să găzduiască evenimentul
Publicat: 07/05/2019, 17:47

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, la solicitarea MEDIAFAX, contramandarea evenimentelor deja rezervate ar putea pune Universitatea în postura de a nu-și respecta angajamentele asumate.

Comunicatul este semnat de rectorul Tudorel Toader.

„Editura > a transmis prin e-mail, în data de 2 mai a.c., o invitație către conducerea Universității > de a lua parte la evenimentul de lansare a cărții >, precum și solicitarea de a folosi Aula Magna > pentru desfășurarea evenimentului. Totodată, reprezentanți ai AdministrațieiPrezidențiale au făcut demersuri pentru organizarea evenimentului amintit. În urma verificării disponibiIității spațiului solicitat, respectiv Aula Magna >, UAIC a răspuns la e-mail, specificând faptul că pe parcursul întregii zile de 11 mai 2019 (între orele 7 -21), locația vizată este gazda unor evenimente a căror contramandare ar putea pune Universitatea în postura de a nu-șirespecta angajamentele asumate”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții universității ieșene au precizat că, în data de 11 mai, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, urmează să se desfășoare mai multe evenimente, primul fiind Conferința de Criminalistică, în intervalul orar 7 — 15, care reunește aproximativ 400 de participanți, solicitarea pentru rezervarea sălii fiind depusă în data de 1 aprilie 2019.

De asemenea, în aceeași sală este programat între orele 15.30 – 17.30 Congresul Internațional de Matematică, la care sunt așteptați aproximativ 400 de participanți din țară și străinătate, solicitarea pentru rezervare fiind depusă în data de 10 ianuarie 2019.

Ultimul eveniment care se va desfășura în 11 mai este Conferința pe Domeniul Criminologiei, în intervalul orar 19 -21, la care vor participa aproximativ 200 de persoane, organizatorii solicitând aprobare pentru sală în 17 aprilie 2019.

„Menționăm faptul că pentru majoritatea sălilor de conferințe din Universitatea noastră, solicitările de rezervare sunt transmise cu câteva luni înainte de desfășurarea evenimentelor”, se mai arată în comunicatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Surse politice au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că președintele Klaus Iohannis va fi prezent, sâmbătă, 11 mai, la Iași, unde este așteptat să participe la un miting electoral al PNL.

Șeful statului urmează să își lanseze și la Iași cartea „EU. RO – Un dialog deschis despre Europa”, căutându-se un alt spațiu adecvat acestui eveniment.

Curtea Veche: Instituția a refuzat să găzduiască evenimentul

Editura Curtea Veche a anunțat marți că Universitatea „Alex. I. Cuza” a refuzat să găzduiască lansarea cărții „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, scrisă de Klaus Iohannis, motivând că pe 11 mai au loc o serie de evenimente, deși pe calendar nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment.

Precizări cu privire la spațiul de desfășurare din Iași a lansării volumului „EU.RO” de Klaus Iohannis, în urma interesului manifestat de presă

„În urma atenției din spațiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, precum și nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene și în alte orașe din țară, Curtea Veche Publishing și-a propus inițial ca lansarea din Iași să aibă loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cea mai veche instituție de învățământ superior, unde există o tradiție a lansărilor de carte”, a anunțat editura Curtea Veche într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în data de 2 mai, Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin care era propusă găzduirea lansării cărții „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” și a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

„Solicitarea editurii Curtea Veche era însoțită de un desfășurător complet al evenimentului. În data de 3 mai a.c., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a comunicat refuzul de a găzdui lansarea de carte și dezbaterea pe teme europene, motivând că în ziua respectiva, în intervalul orar 7.00 -21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în data de 11 mai a.c., în Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment”, se mai arată în comunicat.

Iohannis va lansa cartea la Teatrul Național din Iași

Președintele își va lansa cartea la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, după ce Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a refuzat să găzduiască evenimentul.

„Cea de-a treia carte a Președintelui Klaus Iohannis, «EU.RO – Un dialog deschis despre Europa», apărută recent la Curtea Veche Publishing, va fi lansată la Iași sâmbătă, 11 mai 2019. Volumul este un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are România în contextul apartenenței la proiectul comunitar”, arată un comunicat al editurii Curtea Veche, remis MEDIAFAX.

Dezbaterea va fi moderată de jurnalistul Ovidiu Mihăiuc.

Potrivit editurii, „va urma o serie de lansări de carte și întâlniri cu cititorii în întreaga țară, în unele dintre cele mai importante instituții culturale și educaționale”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Lovitură pentru cei care vor să cumpere mașini SECOND-HAND. Ce s-a discutat în spatele ușilor...
Mielul de Paște, „o pasăre rară”. Puțini români își vor permite
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare