Unui fost ziarist i-a fost furată identitatea, în numele unui presupus fiu nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu

Unui fost ziarist i-a fost furată identitatea, în numele unui presupus fiu nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu
Publicat: 07/01/2013, 19:18
Actualizat: 01/02/2019, 13:42

Judecătoria sectorului 1 a deschis, luni, două dosare, unul pentru oprirea procedurii de incinerare a lui Sergiu Nicolaescu și altul pentru stabilirea paternității, în urma unei cereri trimise pe mail, în 4 ianuarie, din Germania, de un bărbat care pretinde că este fiul nelegitim al acestuia.

Dosarul privind oprirea incinerării are termen 5 februarie, dar va fi fără obiect, pentru că incinerarea a avut loc, iar cel privind stabilirea paternității are termen 15 mai.

Bărbatul pretinde că se numește Vasile Rotaru, este născut în 1980, locuiește în Germania, la Dusseldorf, în Ostsrasse 138 și a trimis solicitarea pe email, în data de 4 ianuarie, la Judecătoria Sectorului 1 București, susținând că este fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu și cerând stabilirea paternității.

Identitatea folosită pentru a depune cererile în instanță este însă falsă și aparține unui fost ziarist de la postul de televiziune Realitatea TV. Vasile Rotaru este numele unui fost prezentator al știrilor sportive, la postul tv respectiv. În cererile ajunse la instanță prin email, CNP-ul său este real, însă restul datelor de identitate nu îi aparțin, Rotaru neavând nicio legătură cu acest incident.

„Încă de la începutul vieții am aflat de la mama mea că tatăl meu este un cunoscut regizor de film, astfel încât datorită înaintării în vârstă am început sa fiu din ce in ce mai curios, astfel că am aflat de la mama mea ca tatăl meu biologic este Sergiu Nicolaescu”, scrie Vasile Rotaru în cerere.

„Odată cu moartea tatălui meu biologic am aflat și despre dorința soției supraviețuitoare de a proceda la incinerarea trupului neînsuflețit al acestuia”, mai arată Vasile Rotaru, el considerând că Sergiu Nicolaescu nu trebuie incinerat pentru a se putea recolta probe biologice ce conțin ADN-ul său pentru efectuarea unei expertize necesare stabilirii paternității.

Pe baza acestui document la Judecătoria Sectorului 1 s-au deschis, luni, două dosare, unul privind oprirea procedurii de incinerare în vederea recoltării de probe biologice și altul pentru stabilirea paternității pe baza probelor biologice recoltate.

Avocat: Cel care a trimis cererea poate fi cercetat penal

Persoana care ar fi trimis la instanță o cerere de stopare a procedurii de incinerare a lui Sergiu Nicolaescu și de stabilire a paternității folosind un CNP aparținând fostului jurnalist Vasile Rotaru poate fi acuzată de fals de identitate, a declarat, luni, pentru Mediafax avocatul Adrian Briscan.

Potrivit avocatului Daniel Adrian Briscan, introducerea acestei cereri de chemare în judecată, transmisă prin email la instanța Judecătoriei Sectorului 1, „întrunește conținutul constitutiv al infracțiunii de fals de identitate, pentru că a fost de natură să producă efecte juridice, instanța înregistrând cererea și acordând termen de judecată”.

„În acest caz putem vorbi de un fals privind identitatea. Dacă prin această acțiune s-a urmărit stoparea incinerării, această premisă permite declanșarea unei anchete penale, mai ales având în vedere ecourile cererii propagate în rândul familiei și a opiniei publice”, a declarat pentru Mediafax avocatul Daniel Adrian Briscan.

Avocatul a mai arătat că „pentru această infracțiune nu este nevoie ca fostul ziarist să facă plângere și se pot sesiza organele de urmărire și cercetare penală”.

Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă

Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă, în jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Bârzești din București, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii și apropiații regizorului.

Sergiu Nicolaescu, care a decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a fost incinerat conform propriei dorințe. Dana Nicolaescu, soția regizorului, a declarat joi că incinerarea a fost „dorința expresă” a soțului său, pe care i-a respectat-o, și a solicitat presei să trateze „cu decența și respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin dispariția soțului ei”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto